Hoe Een Microfoon Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microfoon Te Repareren
Hoe Een Microfoon Te Repareren

Video: Hoe Een Microfoon Te Repareren

Video: Hoe Een Microfoon Te Repareren
Video: How to repair a Samson R21S microphone 2024, Mei
Anonim

Karaoke is de laatste tijd een zeer trendy entertainment geworden. Nou, wat is karaoke zonder microfoon? Dit apparaat biedt ook communicatie met vrienden op internet via Skype of vergelijkbare services. Maar de microfoon heeft, net als elke andere techniek, de neiging om te falen.

Hoe een microfoon te repareren
Hoe een microfoon te repareren

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst wat er precies mis is met de microfoon. De meest voorkomende is:

- de microfoon werkt niet meer;

- verminderde gevoeligheid.

Als de microfoon professioneel is (en daardoor duur) of ingebouwd is in een ander apparaat (computer, camera, muziekcentrum), moet u zelf geen reparaties uitvoeren. Het is beter om een specialist te raadplegen.

Stap 2

Als u desondanks besluit om het zelf te repareren, controleer dan of de microfoon correct op het apparaat is aangesloten. Als het een computer is, moet u controleren op de juiste stuurprogramma's.

Als het probleem niet is opgelost, controleer dan de integriteit van de draad. Als er een defect wordt gevonden, vervangt u de draad door een nieuwe.

Als de microfoon nog steeds niet werkt, demonteer hem dan, controleer de betrouwbaarheid van alle contacten. Het kan voldoende zijn om iets te repareren of te buigen om de functionaliteit van het apparaat te herstellen.

Stap 3

Als de gevoeligheid van de microfoon is afgenomen, kan dit meestal om drie redenen gebeuren: er is een verstopping opgetreden, er is vocht binnengedrongen of er is een breuk in de binnenkomende draad. De manier om de laatste oorzaak weg te nemen werd besproken in de vorige paragraaf.

Als de microfoon verstopt is, demonteer deze dan. Als dit een ingebouwde microfoon is, moet u eerst het apparaat zelf demonteren en verwijderen. Veeg vervolgens het vuile deel van de microfoon af met watten gedrenkt in alcohol. Zorg er tegelijkertijd voor dat er geen katoendeeltjes op het afgeveegde oppervlak achterblijven. Zet de microfoon voorzichtig in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Vocht in een microfoon is condensatie die ontstaat wanneer de temperatuur verandert, hoge luchtvochtigheid. Om deze storing te verhelpen, zoals in het vorige geval, laat u de microfoonkop los en droogt u deze op een droge plaats met een gloeilamp of een föhn, zonder de kop te beschadigen. Monteer de microfoon.

Aanbevolen: