Hoe Maak Je Een Luidsprekerbox?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidsprekerbox?
Hoe Maak Je Een Luidsprekerbox?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekerbox?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekerbox?
Video: Speaker Bouwen / Speaker Build 2024, Mei
Anonim

Goed helder geluid is niet alleen welkom bij het opnemen van muziek, maar ook bij het luisteren thuis, op een feestje of zelfs in de auto. Onlangs heeft de audiomarkt ons verwend met een overvloed aan gratie die liefde kan opwekken voor het klinken van muziek van hoge kwaliteit. Maar kwaliteit kost, zoals u weet, geld. Bij het kiezen van geluidsproducerende apparatuur is het noodzakelijk om te focussen op de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Je kunt ook proberen de box zelf te maken als je meerdere speakers gaat kopen, bijvoorbeeld voor een auto.

Hoe maak je een luidsprekerbox?
Hoe maak je een luidsprekerbox?

Noodzakelijk

MDF-plaat (22 mm), twee luidsprekers

instructies:

Stap 1

Bereken voordat u de MDF gaat snijden hoeveel materiaal u nodig heeft. Dit toestel is afhankelijk van de grootte van uw luidsprekers. Gebruik JBL Speakershop om deze waarde te berekenen. Om rekening te houden met alle afmetingen van de toekomstige box, gebruikt u het programma Volume Box Calculator tijdens bedrijf.

Stap 2

Voer na het markeren van de MDF-plaat zaagwerkzaamheden uit met een cirkelzaag of decoupeerzaag. Zet 2 wanden van de toekomstige doos in elkaar om hun verbinding te maken: boor kleine gaatjes en schroef vervolgens de schroeven erin. Herhaal deze procedure voor alle overige kanaalwanden.

Stap 3

De constructie van onze doos in sectie moet lijken op een vierkant met een diagonale snede, dus er moet een kleine afschuining worden gemaakt onder het bovenpaneel. Neem een liniaal en bevestig deze aan de twee zijwanden, teken de schuine lijnen. Gebruik een elektrische schaafmachine om een afschuining te maken. Als laatste redmiddel kunt u een gewoon vliegtuig gebruiken.

Stap 4

Nadat u de afschuining hebt gemaakt, moet u de doos op de MDF-plaat omdraaien en de lijnen schetsen waarlangs u de bovenklep gaat snijden. Nu is het hetzelfde met de zijwanden van de doos: zet de doos op zijn kant, markeer en knip hem uit. Het blijft over om alle delen van de structuur te verbinden, ze te binden met zelftappende schroeven en houtlijm (voor sterkte).

Stap 5

Markeer de afmetingen van de luidspreker op de doos en knip de ronde gaten uit. Je kunt hem meteen afdekken met een doek en vervolgens de speakers in de box plaatsen.

Aanbevolen: