Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren?
Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Te Repareren?
Video: MOBILE REPAIRING COURSE #1 Charging connector pads repair 2024, Maart
Anonim

Een mobiele telefoon is een trouwe vriend en betrouwbare assistent. De problemen die hem van tijd tot tijd overkomen, kunnen hem gemakkelijk van zijn rust beroven, en bezoeken aan het servicecentrum brengen weinig mensen vreugde. Haast je daarom niet tot conclusies, check eerst zelf je telefoon. Sommige storingen kunnen worden geëlimineerd door eenvoudige manipulaties.

Hoe een mobiele telefoon te repareren?
Hoe een mobiele telefoon te repareren?

Noodzakelijk

  • - set schroevendraaiers;
  • - multimeter;
  • - bruikbare batterij;
  • -alcohol.

instructies:

Stap 1

Verwijder het deksel van het batterijcompartiment. Haal de batterij eruit en inspecteer deze. Let op de contacten van de batterij en de contacten die op het bord van de telefoon zitten. Plaats een andere bekende goede batterij in uw telefoon. Als de telefoon werkt, is de batterij defect.

Stap 2

Demonteer de telefoon en controleer de contacten die uit de batterij komen, deze kunnen losraken. Verwijder het toetsenbord en beoordeel de status van de aan/uit-knop. De knoop op de elastische band is mogelijk uitgevallen - lijm deze op zijn plaats. Als de grafietlaag op het rubberen toetsenbord is afgesleten, pak dan een potlood en wrijf over de pleister op de achterkant van het toetsenbord. Veeg de contacten op het bord af met alcohol (raak het niet met uw handen aan).

Stap 3

Sluit de milliampèremeter aan op de voeding van de telefoon. Kijk naar de waarde van de verbruikte stroom, met de uitgeschakelde telefoon is dat ongeveer 5 mA. Druk op de aan / uit-knop van de telefoon en de meetwaarden van het apparaat stijgen tot 100-200 mA Als ze bij het loslaten van de knop weer afnemen tot 5-10 mA, is de vermogensregelaar defect. Neem contact op met een werkplaats.

Stap 4

Controleer de oplader als de telefoon werkt maar niet oplaadt. Open de oplader en bel de ketting. Meet de spanning, de waarde moet hetzelfde zijn als aangegeven. Als alles in orde is met de oplader, vervang dan de batterij. Als het opladen is begonnen, is de batterij defect, zo niet, controleer dan de connector. Sommige telefoonmodellen hebben de neiging om het af te scheuren.

Stap 5

Inspecteer het scherm op scheuren, schilfers en losse plekken. Onderzoek de lintkabel en de plaats waar deze op het bord wordt aangesloten. Als er geen chips of barsten zijn en het display werkt niet, meet dan de spanning op de connector of op het bord, ten opzichte van de gemeenschappelijke draad. Er is alleen spanning aanwezig op enkele contacten of is afwezig - het bord is defect. Neem voor reparatie contact op met het servicecentrum.

Stap 6

Controleer de connector en kabel van de camera als er helemaal geen beeld uit komt. Als de kabel en connector in orde zijn, is de camera zelf defect of zit er een probleem in het bord. Als het beeld troebel is, veegt u de cameralens schoon, ook van binnenuit (nadat u water heeft gekregen). Punten die in de afbeelding verschijnen, duiden op een storing van het matrix-/hardwarestuurprogramma. Alleen het vervangen van de camera helpt.

Stap 7

Droog de verzonken telefoon door de batterij te verwijderen en de behuizing te demonteren. Droog 5-6 uur op een warme plaats (niet op de batterij). Na het drogen alle contacten afvegen met alcohol en laten drogen. Zet je telefoon in elkaar en zet hem aan. Als het niet werkte, vloog de stroomcontroller of processor.

Aanbevolen: