Een Mobiele Telefoon Repareren

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Telefoon Repareren
Een Mobiele Telefoon Repareren

Video: Een Mobiele Telefoon Repareren

Video: Een Mobiele Telefoon Repareren
Video: iPhone 11 Pro Max Restoration... 2024, April
Anonim

Een mobiele telefoon kan elk moment kapot gaan. U kunt een hele reeks redenen noemen die een onjuiste werking van het apparaat of volledige beëindiging van de werking ervan veroorzaken. U kunt zich tot specialisten wenden, maar het is winstgevender om uw mobiele telefoon zelf te repareren - als u natuurlijk over bepaalde vaardigheden beschikt.

Hoe een mobiele telefoon te repareren?
Hoe een mobiele telefoon te repareren?

Noodzakelijk

Een set schroevendraaiers (liefst klein), een tube superlijm (in geval van nood), reserveonderdelen om verouderde of defecte te vervangen, fijne pasta, stofreiniger

instructies:

Stap 1

Onderzoek de telefoonhoes op scheuren of krassen. Vaak kan een splitsing in het "lichaam" van een mobiele telefoon instabiliteit in zijn werk veroorzaken. Past de batterij bijvoorbeeld niet meer goed tegen de contacten op het bord, dan schakelt de telefoon spontaan uit als je er met je hand op drukt. Verwijder alle bewegende delen van de oude behuizing (achterkant, voorpaneel, toetsenbord). Als de behuizing niet kan worden gerepareerd, plaatst u de nieuwe in omgekeerde volgorde terug. Zet alles vast met een schroevendraaier. Als de oude behuizing kan worden hersteld, lijm deze dan met isolatietape en repareer de scheuren met secondelijm. Laat de behuizing drogen en plaats deze vervolgens terug. Krassen op het display kunnen worden verwijderd met een fijn verdeelde pasta.

Stap 2

Maak je telefoon schoon van stof. Het is de opgehoopte laag vuil die problemen met het toetsenbord kan veroorzaken. Stof kan worden verwijderd met speciale producten of een wattenschijfje op alcoholbasis. Als het toetsenbord kapot is, vervangt u het door een ander.

Stap 3

Storingen aan mobiele telefoons kunnen vaak worden veroorzaakt door vocht dat in de hoes is gekomen. Demonteer het apparaat en droog alle onderdelen goed af. U kunt een föhn of luchtverhitter gebruiken. Als de telefoon daarna niet wordt ingeschakeld, brengt u deze naar het servicecentrum.

Stap 4

Controleer de batterij. Als het erg heet wordt, is het in dit geval beter om het te vervangen door een nieuw exemplaar.

Aanbevolen: