Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Luidspreker

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Luidspreker
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Luidspreker
Anonim

Om muziek via een computer af te spelen, worden luidsprekers gebruikt, waarbij de geluidsbron een luidspreker is. Dit apparaat heeft een vrij eenvoudig ontwerp dat bijna iedereen in elkaar kan zetten met praktisch beschikbare tools en een beetje technische kennis.

Hoe maak je een zelfgemaakte luidspreker
Hoe maak je een zelfgemaakte luidspreker

instructies:

Stap 1

Demonteer de oude harde schijf, of "eeuwige lantaarn", en verwijder de neodymiummagneet ervan. U kunt dit artikel ook kopen op de radiomarkt of in een speciaalzaak. Maak een koperdraad met een doorsnede van 0,5 mm en isolatie, lijm, papier, draadknippers, schaar en een soldeerbout.

Stap 2

Neem een geluidsgenerator die wordt gebruikt om geluidsgolven te creëren zonder geluidsweergave. Deze generator kan bijvoorbeeld een computer zijn die een melodie speelt die zonder luidsprekers niet te horen is.

Stap 3

Neem een neodymiummagneet, bij voorkeur cilindrisch van vorm, en plak er een laag isolatietape op. Wikkel er 4-5 windingen van koperdraad over om een spoel te vormen. Scheid daarbij de twee kabels die op de geluidsgenerator worden aangesloten.

Stap 4

Knip een cirkel uit A4-vel, teken er een straal op en knip van de ene kant naar het midden. Buig het papier zodat je een kegel krijgt en lijm met lijm. De kegel moet even groot zijn als de magneet en vervolgens op de diffusor worden gelijmd. Om dit te doen, kunt u elektrische tape of verschillende stroken papier gebruiken, die eerst op de kegel worden bevestigd, vervolgens op de diffuser en vervolgens met elkaar worden verbonden.

Stap 5

Sluit de resulterende luidspreker aan op een geluidsgenerator, bijvoorbeeld op een computer. De aansluitdraden van de spoeldraden moeten door middel van een versterker op "plus" en "min" worden aangesloten. Speel een melodie en controleer de geluidskwaliteit. Als de melodie niet speelt, controleer dan het bedradingsschema of de elementen van de zelfgemaakte luidspreker opnieuw. U hebt bijvoorbeeld vanaf het begin artikelen van slechte kwaliteit of defecten gebruikt. Als er geluid is, maar je bent niet tevreden met de kwaliteit, dan kun je proberen te experimenteren met het aantal windingen op de spoel of het materiaal voor de diffuser.

Aanbevolen: