Hoe De IR-ontvanger Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De IR-ontvanger Te Controleren?
Hoe De IR-ontvanger Te Controleren?

Video: Hoe De IR-ontvanger Te Controleren?

Video: Hoe De IR-ontvanger Te Controleren?
Video: What is IR Receiver or TSOP | Application | Block Diagram | IR Receiver Testing 2024, Mei
Anonim

Met de komst van afstandsbedieningen is het leven een stuk eenvoudiger geworden. Met de afstandsbedieningen bedien je tv, verlichting, alarmen en allerlei andere apparatuur zonder op te staan uit je stoel. En als u een IR-ontvanger op een computer installeert, kunt u deze op afstand bedienen. Het is heel gemakkelijk om het zelf te doen.

Hoe de IR-ontvanger te controleren?
Hoe de IR-ontvanger te controleren?

instructies:

Stap 1

Sluit de IR-ontvanger aan op uw computer met behulp van de meegeleverde draden. Het besturingssysteem detecteert de aanwezigheid van een nieuw apparaat. Installeer het stuurprogramma van de ontvanger en voer het programma uit.

Stap 2

Selecteer het type van uw circuit in de programma-instellingen op het tabblad IR-ontvanger, waarna het door de computer wordt gedetecteerd en gestart.

Stap 3

Gebruik een afstandsbediening zoals een tv of muziekcentrum om de IR-ontvanger te testen. Voer het in het programma in, selecteer de locatie en lees de codes van elke knop. Test de afstandsbediening op computerbesturingen. In feite kunt u elke IR-afstandsbediening gebruiken. U kunt ook één afstandsbediening gebruiken om meerdere apparaten te bedienen. Het is alleen nodig dat ze zich niet in de buurt van de computer bevinden, anders zullen ze tegelijkertijd signalen en commando's van de afstandsbediening waarnemen.

Stap 4

Geef bij het toevoegen van een nieuwe afstandsbediening de naam op. Gebruik vervolgens de muis om elke knop op zijn beurt op zijn diagram te selecteren. Druk hiervoor op verzoek op de overeenkomstige knop van de echte afstandsbediening. Stel voor elke knop een unieke code in.

Stap 5

Bind de opdrachten aan de knoppen van de afstandsbediening. Ga hiervoor naar het tabblad "Acties" en roep de installatiewizard op, die u een lijst met programma's geeft die met de afstandsbediening kunnen worden bediend. Ga daarna direct naar het definiëren van de vereiste commando's voor de knoppen.

Stap 6

Handel hier naar eigen goeddunken en afhankelijk van uw behoeften. Met één knop kunnen meerdere opdrachten tegelijk worden uitgevoerd, afhankelijk van welk programma wordt uitgevoerd, dus dit is een creatief proces. Zo kunt u met één afstandsbediening absoluut alle programma's op uw computer op afstand bedienen. Afhankelijk van het model van de IR-ontvanger, zal het aantal mogelijkheden en functies variëren, maar over het algemeen ziet alles er hetzelfde uit.

Aanbevolen: