Een CRT-tv Kiezen

Inhoudsopgave:

Een CRT-tv Kiezen
Een CRT-tv Kiezen

Video: Een CRT-tv Kiezen

Video: Een CRT-tv Kiezen
Video: How To Obtain a CRT TV for Retro Gaming - Retro Bird 2024, Mei
Anonim

Ondanks de wijdverbreide en groeiende beschikbaarheid van lcd- en plasmaschermen, is er nog steeds vraag naar CRT-tv's - ze zijn goedkoop, ondersteunen moderne technologieën en kunnen gemakkelijk worden gerepareerd.

Een CRT-tv kiezen
Een CRT-tv kiezen

instructies:

Stap 1

Kies een diagonaal. Koop je een tv in de keuken of een andere kleine kamer, dan is 15-17 inch voldoende. Als u een tv koopt met een diagonaal van 20-21 inch, kan deze worden gebruikt als de belangrijkste, geïnstalleerd in een van de woonkamers. 29-32 inch-tv's kunnen conventioneel worden gebruikt als thuisbioscoop - door de aanwezigheid van verschillende audio- en video-ingangen kunt u verschillende apparaten aansluiten (dvd, satelliettuner, gameconsole, enz.).

Stap 2

Let op de sweepfrequentie. De standaard framesnelheid voor CRT TV is 50 Hz. Maar moderne modellen kunnen ook 100 Hz hebben, wat tv-kijken handiger maakt - de ogen zijn minder vermoeid. Maar als het beeld snel verandert, kun je het effect van "vegen" waarnemen. Kijk daarom goed naar de tv wanneer u snel van scène wisselt en neem vervolgens een beslissing. Zorg er ook voor dat het beeld stabiel is, er is geen interferentie en trillen.

Stap 3

Beoordeel de beeldverhouding op basis van uw voorkeur. Als u van plan bent uw tv met dvd te gebruiken, is het beter om het 16:9-formaat te kiezen - digitale video-inhoud wordt beter weergegeven. Kleine beeldverhoudingen (4:3) zijn handig voor het kijken naar gewone tv-programma's.

Stap 4

Hoe meer vermogen de luidsprekers hebben, hoe beter het geluid zal zijn, zelfs bij lagere volumeniveaus. Er zijn modellen van CRT-tv's met ingebouwde audioprocessors, die nodig zijn voor thuisbioscopen, en ook als u niet van plan bent een apart luidsprekersysteem aan te schaffen. Zet het geluid op vol vermogen aan en zorg ervoor dat de kast niet rammelt, er zijn geen vreemde geluiden en geluiden.

Stap 5

Kies tussen platte en bolle schermen. Hoe groter de diagonaal, hoe liever een flatscreen - er zal minder vervorming en verblinding zijn. Zoek je een budgetmodel, dan is een tv met een bol scherm en een kleine diagonaal voldoende.

Stap 6

Bekijk de extra functies. Dit kan de aanwezigheid zijn van een kanaalscansysteem, een beeld-in-beeld-functie, enz. Als u van plan bent om tv-programma's te kijken in plaats van dvd-films, is het logisch om extra te betalen voor deze functies.

Aanbevolen: