Hoe De Kanaalontvangst Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Kanaalontvangst Te Verbeteren
Hoe De Kanaalontvangst Te Verbeteren

Video: Hoe De Kanaalontvangst Te Verbeteren

Video: Hoe De Kanaalontvangst Te Verbeteren
Video: Hoe kan je internetsnelheid verbeteren? Tutorial 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het al moeilijk om je voor te stellen dat je minstens één dag hebt doorgebracht zonder je favoriete programma of film te kijken. Maar hoewel de 21e eeuw al in de tuin ligt, kunnen helaas niet alle tv-liefhebbers bogen op een hoogwaardig schermbeeld.

Hoe de kanaalontvangst te verbeteren
Hoe de kanaalontvangst te verbeteren

instructies:

Stap 1

Een helder beeld zonder gaten en rimpels duidt op een hoogwaardige tv-ontvangst. Als je problemen hebt met het beeld, controleer dan of het niet je tv is (controleer alle instellingen met behulp van de handleiding van je tv). Als alles met hem in orde is, probeer dan de signaalontvangst te versterken.

Stap 2

Versterking van het satelliet-tv-signaal. Een slecht imago kan te wijten zijn aan het feit dat de "plaat" gewoon verloren is. Dit gebeurt meestal na een soort klap of windvlaag. Stem in dit geval de antenne handmatig af op de satelliet (draai deze in verschillende richtingen en bevestig de schotelantenne op de positie waar het sterkste signaal wordt opgevangen). Een extern obstakel in het pad van een tv-signaal kan een boomtak of het dak van een naburig huis zijn. Verander de diameter van de antennespiegel door deze te vergroten. Dit heeft geen invloed op het aantal ontvangen kanalen, maar hun kwaliteit zou moeten verbeteren.

Stap 3

Versterking van het signaal van een conventionele antenne. Als je een gewone antenne hebt en plotseling de ontvangst van de zenders verslechtert, kunnen er verschillende redenen zijn. Probeer de antenne in verschillende richtingen te draaien (deze moet het sterkste signaal opvangen, wat een beeld van hoge kwaliteit oplevert). Probeer de antenne zo te monteren dat er zo min mogelijk obstakels zijn tussen de antenne en de signaalbron. De beste plaats hiervoor is het dak van het huis.

Stap 4

U kunt de ontvangst van zenders ook verbeteren met een antenneversterker. Als het defect is of niet bij de antenne is geleverd, koop dan een nieuwe (vertel de verkoper het model en het merk van de tv en het type antenne). Stel de versterkingslimiet in op basis van het geluidsniveau. Om hun niveau te verlagen, gebruikt u een afgeschermde reductie (sluit de antenne aan op de tv met een coaxkabel).

Stap 5

Als u kabel-tv heeft, zullen er hoogstwaarschijnlijk helemaal geen ernstige problemen met het beeld optreden. In dit geval kunt u de ontvangst van zenders niet zelf verbeteren. U moet contact opnemen met het servicebedrijf.

Aanbevolen: