Waarom Samsung Oude Smartphones Van Gebruikers Begon Te Kopen

Waarom Samsung Oude Smartphones Van Gebruikers Begon Te Kopen
Waarom Samsung Oude Smartphones Van Gebruikers Begon Te Kopen

Video: Waarom Samsung Oude Smartphones Van Gebruikers Begon Te Kopen

Video: Waarom Samsung Oude Smartphones Van Gebruikers Begon Te Kopen
Video: Waarom de prijzen van Samsung-smartphones zo snel dalen 2024, Mei
Anonim

Op de markt voor geavanceerde mobiele telefoons woedt een felle strijd tussen Samsung en Apple en gebruiken concurrenten een steeds groter arsenaal aan methoden. Zo startte het Amerikaanse bedrijf vorig jaar octrooigeschillen en lanceerde het Koreaanse bedrijf een programma om gebruikte mobiele telefoons te kopen van degenen die overstappen op Samsung-modellen.

Waarom Samsung oude smartphones van gebruikers begon te kopen
Waarom Samsung oude smartphones van gebruikers begon te kopen

Voor het programma voor het terugkopen van mobiele telefoons heeft Samsung een speciale website gemaakt - de link ernaar staat hieronder. Wie een vergoeding voor de ingeleverde mobiele telefoon wil ontvangen, moet zich daarop registreren en een speciale code ontvangen, en vervolgens een nieuwe smartphone kopen van deze Koreaanse fabrikant. Vervolgens moet u binnen een maand het oude apparaat naar het bedrijf sturen en het zal een operatie uitvoeren om een bepaald bedrag aan de koper terug te geven. De hoogte van dit bedrag hangt af van de handset - bijvoorbeeld voor een moderne iPhone 4S-smartphone met 64 GB geheugen en ondersteuning voor de HSPA+-standaard, kunt u $ 300 krijgen als de handset in uitstekende staat wordt overhandigd. Dit is de bovengrens van de prijsschaal, en de onderste komt overeen met HTC Desire S-type handsets en is vastgesteld op ongeveer $ 30.

Op deze manier probeert het Zuid-Koreaanse bedrijf de overgang van potentiële gebruikers van de nieuwste mobiele apparaten naar zijn nieuwste modellen te versnellen. We hebben het in de eerste plaats over de reeds uitgebrachte smartphone van de nieuwste generatie Galaxy S III en de Galaxy Note-tablet, die deze zomer zou moeten verschijnen. Een dergelijk stimuleringsprogramma kan echter grotendeels alleen een psychologisch effect hebben op een potentiële koper. Als je meetelt, is het aanbod niet zo winstgevend - bijna alle kosten voor het aanschaffen van de nieuwe Galaxy S III kunnen alleen worden gecompenseerd door een paar krachtige iPhone 4S te overhandigen, die in de VS voor bijna $ 600 wordt verkocht. Bovendien kun je door dit paar Apple-apparaten te verkopen, bijvoorbeeld via de eBay-veiling, ongeveer $ 200 meer krijgen.

Samsung regelt niet zelfstandig de gehele inruilprocedure, maar doet dat in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Clover Wireless, dat gespecialiseerd is in de verwijdering van mobiele apparaten. De activiteiten zijn alleen beperkt tot het grondgebied van de Verenigde Staten, daarom kunnen tot nu toe alleen inwoners van dit land deelnemen aan het programma.

Aanbevolen: