Waarom Chinese Smartphones Kopen?

Waarom Chinese Smartphones Kopen?
Waarom Chinese Smartphones Kopen?

Video: Waarom Chinese Smartphones Kopen?

Video: Waarom Chinese Smartphones Kopen?
Video: WHY Buy a Chinese Phone? 2024, Mei
Anonim

Sinds enkele jaren bestormen Chinese smartphones actief de Russische elektronicamarkt. Aantrekkelijk in hun kenmerken en verleidelijk met een betaalbare prijs, laten apparaten uit het Middenrijk nog steeds geen eenduidige mening achter bij de gewone gebruiker. De vraag om wel of niet te kopen is nog steeds relevant.

Waarom Chinese smartphones kopen?
Waarom Chinese smartphones kopen?

In de hoofden van de meerderheid, de gedachte dat als China dat is, het noodzakelijkerwijs een nepproduct of een product van lage kwaliteit is. Dit geldt deels als het gaat om bekende merken als Apple. Vergeet niet dat daar de meeste elektronicafabrieken zijn gevestigd! Dit is om vele redenen gunstig voor de fabrikant: lage belastingen, goedkope arbeid en vooral een hoge efficiëntie van werknemers.

Laten we beginnen met Lenovo. Verrassend genoeg is dit een puur Chinees merk. Er is echter geen zorg meer bij het kopen van hun producten, en velen hebben een mobiel apparaat van deze fabrikant in hun zak of tas. Een grote lijn smartphones staat stevig in de schappen van digitale winkels en heeft door de jaren heen (het moet eerlijk worden opgemerkt) het vertrouwen van kopers verdiend.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan merken zoals Xiaomi, Meizu, ZTE, One Plus en vele anderen. Duizenden videorecensies op een bekende videohosting en honderdduizenden weergaven, evenals talloze positieve gebruikersrecensies, laten we het hebben over de goede kwaliteit van smartphones van deze en vele andere modellen uit China.

Mobiele apparaten van Chinese bedrijven zijn een serieuze concurrentie geworden voor bedrijven met al bekende logo's. Vertrouwen in een bepaalde fabrikant komt niet meteen, in dit geval wordt ingezet op een combinatie van "prijs-kwaliteit" en is de strategie blijkbaar gerechtvaardigd.

Helaas kunnen de modellen van meer bekende bedrijven niets waardevols bieden in dit prijssegment van de markt voor mobiele apparaten. We hebben het over het prijskaartje voor een smartphone in het bereik van 10-15 duizend roebel. De concurrentie doet zijn werk en speelt in de regel aan de kant van de eindconsument.

De gevestigde stereotypen over het land van de fabrikant zijn niet langer relevant, het zou het meest correct zijn om de kenmerken van een bepaald merk en model van de telefoon te beoordelen, evenals de kosten ervan. Grote autonomie, hoogwaardige montage, prestaties in games en alledaagse toepassingen, een helder en kleurrijk beeld van de schermmatrix, evenals een goed ontwerp - dit zijn de kenmerken die de koper vangen en Chinese merken in staat stellen hun rechtmatige plaats in te nemen in de elektronica markt.

Aanbevolen: