Een Subwooferbehuizing Monteren

Inhoudsopgave:

Een Subwooferbehuizing Monteren
Een Subwooferbehuizing Monteren

Video: Een Subwooferbehuizing Monteren

Video: Een Subwooferbehuizing Monteren
Video: MOUNTING a Subwoofer Box in vehicle - Get more bass! 2024, Mei
Anonim

Het geluidssysteem geeft de auto een afgewerkte look. Het grootste deel van de akoestiek is de subwoofer, maar dit is helemaal geen goedkoop genot. U kunt geld besparen op de "sub" als u een zaak met uw eigen handen maakt.

Een subwooferbehuizing monteren
Een subwooferbehuizing monteren

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welke vorm uw subwoofer zal hebben. De eenvoudigste manier om een afgesloten behuizing te maken in de vorm van een afgeknotte piramide.

Stap 2

Download de JBL speakershop-software. Je hebt het nodig om de grootte van de koffer te berekenen. Voer om te beginnen de door de fabrikant opgegeven volumegegevens in het programma in, bijvoorbeeld 31 liter. Voor elke auto bepaalt het programma zelf, volgens de opgegeven parameters, de vereiste geometrische afmetingen van de carrosserie.

Stap 3

Voer de Behuizingsmodule uit. Selecteer het BOX-> Dimensie-tabblad bovenaan. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend, in de rechterbovenhoek, de geometrische verhoudingen van het vak. Voer de parameters in die u voor uw trunk wenst, en het programma zal de optimale gegevens voor u weergeven.

Stap 4

Neem een potlood en markeer de afmetingen die je in het JBL-programma hebt gekregen. Gebruik een decoupeerzaag om de muren voorzichtig te zagen en markeer ze om niet te verwarren. Als je iets bederft, zorg er dan voor dat je het opnieuw doet, omdat elke oneffenheid in de toekomst het geluid van de subwoofer zal beïnvloeden. Gebruik vervolgens een decoupeerzaag om een stoel voor de spreker te maken.

Stap 5

Probeer zonder aan de zijkanten van de behuizing te schroeven of alles correct is gesneden. Wees voorzichtig bij het draaien van de doos, omdat te veel schroeven het triplex kunnen beschadigen.

Stap 6

Vet nu het oppervlak van elke muur in met afdichtmiddel en laat drogen. Monteer de doos, draai de schroeven. Verdeel de rest van de kit langs de naden met een spatel. Uw behuizing moet volledig afgesloten en vrij van scheuren zijn.

Stap 7

Plaats de luidspreker terug en schroef hem vast.

Stap 8

Neem de trim, meet het. Het is wenselijk dat de stukken groot zijn - er zullen dus merkbaar minder verbindingen zijn. Vet het materiaal grondig in met lijm en draai het lichaam vast.

Stap 9

Zet de subwoofer aan en controleer of deze werkt. Je zult niet meteen het gewenste geluid zien. Dit vraagt maatwerk. Sluit de subwoofer aan op een versterker en stem af.

Aanbevolen: