Hoe Een Radiotelefoon Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Radiotelefoon Te Repareren
Hoe Een Radiotelefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Radiotelefoon Te Repareren

Video: Hoe Een Radiotelefoon Te Repareren
Video: #7 Hoe een Radio repareren 2024, April
Anonim

Een radiotelefoon is een draadloos apparaat met een laag vermogen, een soort verlengsnoer voor een huistelefoonlijn. Mobiele telefoons konden ze in het dagelijks leven niet volledig vervangen, dus radiotelefoons verlieten hun plaats in het comfort van thuis. Maar vroeg of laat kunnen de prestaties van elk apparaat verslechteren. De meest voorkomende problemen zijn met het toetsenbord. Is het mogelijk om zo'n storing zelf te verhelpen?

Hoe een radiotelefoon te repareren
Hoe een radiotelefoon te repareren

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - gum;
  • - een schone doek.

instructies:

Stap 1

Onderzoek de telefoon en test de knoppen door ze afwisselend in te drukken. Als sommige toetsen vastlopen of de telefoon niet reageert, is er mogelijk vocht of stof in het apparaat gekomen. Soms, hoewel zelden, is de reden voor het falen van de knoppen een insect dat onder het toetsenbord kruipt. Begin met het reanimeren van de knoppen.

Stap 2

Open voorzichtig de handsetbehuizing van de telefoon. Om dit te doen, moet u bij de meeste apparaten de twee schroeven losdraaien die zich onder het deksel van het batterijcompartiment bevinden (de batterij moet hiervoor natuurlijk worden losgekoppeld).

Stap 3

Scheid de buis in tweeën. Een van hen heeft een plat toetsenbord met rubberen pads voor het indrukken van toetsen.

Stap 4

Gebruik een gewone gum om de toetsenborden (op de printplaat) schoon te maken. Verwijder afzettingen van vet, vocht en stof van de plekken die zich tijdens het gebruik van de telefoon hebben opgehoopt. Het wordt niet aanbevolen om alcoholhoudende oplossingen te gebruiken voor het reinigen, omdat deze plastic kunnen aantasten en witachtige strepen op het buislichaam kunnen achterlaten.

Stap 5

Reinig vervolgens met dezelfde gum de rubberen contacten van de knoppen zelf. Ze bevinden zich op een rubberen inzetstuk met toetsnummers op het toetsenbord.

Stap 6

Reinig ook alle andere delen van de buis van zichtbaar vuil: printplaat, behuizing van binnen en van buiten. Veeg de binnenkant van de openingen in de behuizing waarin het toetsenblok van de telefoon past.

Stap 7

Monteer de telefoon in omgekeerde volgorde en zorg ervoor dat de onderdelen tijdens de montage precies in hun groeven en sleuven vallen. Draai de bevestigingsschroeven vast. Sluit de batterij aan. Schakel het apparaat in en controleer in hoeverre de prestaties zijn veranderd na de reparatie. U zult merken dat de toetsen gemakkelijker in te drukken zijn.

Stap 8

Controleer en onderhoud uw draadloze telefoon regelmatig, maar ten minste eenmaal per jaar. Dan zal het apparaat u lang van dienst zijn en alleen moreel verouderd raken - vanwege het verschijnen van nieuwe en modernere modellen.

Aanbevolen: