Een Horloge Beoordelen

Een Horloge Beoordelen
Een Horloge Beoordelen

Video: Een Horloge Beoordelen

Video: Een Horloge Beoordelen
Video: The Best Everyday Swiss Watch for $1,000? - Longines Conquest 39mm Review 2024, Mei
Anonim

Mensen zijn altijd al geïnteresseerd geweest in antiek. Sommige als onderdeel van de geschiedenis, andere als cultureel voordeel en weer andere als bron van inkomsten. In ieder geval is dit gebied buitengewoon vermakelijk. Horloges zijn een van de gebieden van de antiekhandel.

Een horloge beoordelen
Een horloge beoordelen

Chronometers en de eerste producten van beroemde horlogehuizen, fascineren door hun uurwerk en materialen die bij hun vervaardiging worden gebruikt. Antieke horloges kosten veel geld. Om de uren van het oude werk te waarderen, moet je echter maximale kennis toepassen.

Het gaat niet alleen om hoe uniek het mechanisme is, hoe duur het materiaal is of hoe oud het is. Het gaat ook om de culturele waarde en relevantie in de antiekmarkt van dit moment.

Om onafhankelijk conclusies te trekken over de kosten van een horloge, moet u op enkele punten letten.

  1. Onderzoek het horloge op merken, gravures, tekenen van werkplaatsen. Als dit een zakhorloge is, staan de merken hoogstwaarschijnlijk op de kast en niet op het deksel. Een stigma is het vermogen om het tijdstip van uitgave van een horloge, de betekenis en de waarde ervan vast te stellen.
  2. Probeer het materiaal te definiëren. Hoe duurder het materiaal en de inleg, hoe groter de kans dat het horloge veel meer gaat kosten.
  3. Controleer de functionaliteit van het mechanisme. Het werkingsmechanisme vergroot de kans dat het horloge in privécollecties wordt opgenomen.
  4. Schade diagnosticeren. Deuken, schilfers, verlies van onderdelen en schade verminderen de kosten van antiek aanzienlijk.

Het zal echter moeilijk zijn om een horloge te verkopen zonder deskundig advies. Om het horloge volgens alle regels te taxeren, kunt u het beste contact opnemen met een onafhankelijke taxateur. Mensen die geïnteresseerd zijn in kopen, kunnen de prijs opzettelijk verlagen. Beknibbel daarom niet, betaal voor de assessmentdiensten en krijg het juiste antwoord op al uw vragen.

Aanbevolen: