Hoe Een Verwarmingsradiator Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verwarmingsradiator Schoon Te Maken?
Hoe Een Verwarmingsradiator Schoon Te Maken?

Video: Hoe Een Verwarmingsradiator Schoon Te Maken?

Video: Hoe Een Verwarmingsradiator Schoon Te Maken?
Video: RADIATOR SCHOONMAKEN | Hoe maak ik mijn radiator schoon | Verwarming schoonmaken 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd wordt de verwarmingsradiator overmatig vuil, wat de warmtestroom naar het voertuiginterieur belemmert. Als gevolg hiervan hebben de bestuurder en passagiers last van ongemak tijdens lange reizen. In dit opzicht is het noodzakelijk om de verwarmingsradiator periodiek te reinigen.

Hoe een verwarmingsradiator schoon te maken?
Hoe een verwarmingsradiator schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Koop een speciale vloeistof bij een autowinkel die wordt gebruikt om radiatoren door te spoelen. Je hebt ook een synthetische borstel nodig om de buitenkant van het apparaat schoon te maken. Sommige automobilisten raden aan een folk remedie te gebruiken om de binnenkant van de radiator door te spoelen. Het is gemaakt van een mengsel van één deel whey en tien delen zuiver water.

Stap 2

Plan een datum voor een preventieve controle van de kachelradiator. Dit moet worden gedaan in het warme seizoen, kort voor de eerste nachtvorst. Zo kunt u zich tijdig voorbereiden op koud weer en probleemloos reinigen.

Stap 3

Begin met het uitwendig reinigen van de radiator. Gebruik hiervoor een synthetische borstel en zeepsop. Nadat het oppervlak is gereinigd, spoelt u het af met schoon water en laat u de radiator drogen.

Stap 4

Ga verder met het inwendig spoelen van de verwarmingsradiator. Draai de klep op het apparaat los en gooi alle vloeistof weg. Gebruik hiervoor een slang. Nadat het water stopt met stromen, neemt u de gekochte radiatorspoelvloeistof en giet u deze erin. Draai het ventiel stevig vast en laat het apparaat ongeveer een half uur "weken".

Stap 5

Tap de spoelvloeistof af en spoel de binnenkant van de verwarmingsradiator grondig af onder schoon stromend water. Het is noodzakelijk om water naar binnen te gieten totdat een roestige vloeistof niet meer naar buiten stroomt.

Stap 6

U kunt ook een karcher of ander hogedrukapparaat gebruiken om de radiator door te spoelen, maar u moet uiterst voorzichtig zijn met de instellingen.

Stap 7

Tap al het water af van de verwarmingsradiator die is gebruikt om het apparaat te reinigen. Vul de binnenkant met speciale koelvloeistof. Start de auto en geef een beetje gas. Als alles normaal is, kunt u beginnen met het bedienen van de verwarming.

Aanbevolen: