Is Het De Moeite Waard Om Een refurbished IPhone Te Nemen?

Inhoudsopgave:

Is Het De Moeite Waard Om Een refurbished IPhone Te Nemen?
Is Het De Moeite Waard Om Een refurbished IPhone Te Nemen?

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een refurbished IPhone Te Nemen?

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een refurbished IPhone Te Nemen?
Video: Hoe goed zijn refurbished iPhones? (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Een gloednieuwe iPhone is een duur apparaat. Niet iedereen kan het betalen. Er is echter een manier om geld te besparen door een opgeknapte iPhone te nemen. Maar is het onveilig en heeft het zin om dergelijke aankopen te doen?

is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?
is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?

Een refurbished iPhone is een tweedehands toestel. De eigenaar heeft hem afgestaan wegens kleine storingen of onder het inruilprogramma. De iPhone werd gerepareerd en omgebouwd tot een nieuwe behuizing in een fabriek die eigendom is van Apple.

Herstelproces

Na de update wordt het oude toestel grondig nagekeken, getest, verpakt in een nieuwe doos en opgestuurd naar Aliexpress voor verkoop tegen een aanzienlijk gereduceerde prijs. Idealiter wordt de iPhone gerenoveerd volgens de hoogste standaard.

Het apparaat krijgt een jaar garantie. Wat dat betreft zijn er geen verschillen tussen het toestel en de nieuwe iPhones. De geretourneerde smartphone wordt naar de fabriek gestuurd.

Experts zoeken uit wat de oorzaak van de storing is, of er gevolgen zijn. Na de diagnose begint de reparatie. Alle beschadigde onderdelen worden vervangen door nieuwe.

Dit wordt gevolgd door een tweede controle. De smartphone wordt getest op geschiktheid met behulp van traditionele tests voor "apple" -apparaten. Bij het restaureren worden zowel defecte onderdelen als een compleet nieuwe batterij met display vervangen.

Medewerkers van Apple verzekeren gebruikers hiervan in ieder geval. Afgaande op de beoordelingen doen de meesters dit echter niet altijd.

Na vervanging en controle van de binnenkant wordt de koffer vervangen. De armoedige oude wordt weggegooid, en de herrezen iPhone krijgt een nieuw "shirt" Ten slotte krijgt het apparaat een nieuw serienummer.

Nadat de verbinding met de oude is verbroken, wordt het apparaat samen met een koptelefoon, een oplader, een USB-kabel, stickers en andere accessoires naar de doos gestuurd.

is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?
is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?

De opnieuw gemonteerde iPhone krijgt de status van een gerenoveerde, de kosten ervoor worden aanzienlijk verlaagd. En als bonus krijg je een jaar garantie. Binnen twee weken kan het gekochte apparaat worden geretourneerd omdat de koper van gedachten is veranderd. Als er een defect is, neemt het bedrijf het apparaat onder garantie.

Onderwater rotsen

De iPhones die al enige tijd in gebruik zijn en door de vorige eigenaren zijn geretourneerd, worden in het kader van het restauratieprogramma gerepareerd en weer in elkaar gezet. Die apparaten die al heel lang in gebruik zijn of ernstige defecten hebben, worden niet hersteld. Ze zijn volledig gedemonteerd.

Ondanks zulke serieuze uitspraken zijn de geruchten over de herstelde toestellen nogal tegenstrijdig. Volgens een van hen stuurt het bedrijf klakkeloos alle aan Apple overhandigde iPhones terug.

Er is niets kritisch bij het vervangen van een defect element, maar niet elk apparaat dat gemarkeerd is als "als nieuw" wordt in uitstekende staat teruggestuurd naar de fabrikant. Oude iPhones worden verhuurd door de voormalige eigenaren onder het inruilprogramma. Maar het werkt officieel niet in de GOS-landen. Dit is al serieus.

Masters test apparaten na reparatie. Gezien het aantal huwelijken is het echter niet altijd mogelijk om alle "overleden" iPhones te traceren.

Ondertussen is het gemakkelijk om nieuw van "als nieuw" te onderscheiden: de gerestaureerde versies krijgen een nummer dat begint met FG en eindigt met RFB. Het wordt ook weergegeven op het apparaat in het menu "Over apparaat" in de hoofdinstellingen van het menu "Instellingen".

Vakmensen hebben vaak geleerd om dergelijke gegevens te vervalsen. Daarom moeten smartphones die op twijfelachtige plaatsen zijn gekocht, zorgvuldiger worden gecontroleerd. Herverzekering heeft alleen maar voordelen. De conclusie ligt voor de hand: bij het kopen van een refurbished toestel is er een mogelijkheid om een huwelijk te sluiten.

is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?
is het de moeite waard om een opgeknapte iPhone te nemen?

Apparaten meenemen of niet nemen na de opstanding - iedereen beslist voor zichzelf. Een aankoop is te vergelijken met een loterij, waarbij de winkansen worden vergroot. Als een iPhone met het label "als nieuw" al vele jaren met succes wordt gebruikt, kan een andere meteen frustrerend zijn.

Aanbevolen: