Hoe Een Föhn Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Föhn Te Repareren?
Hoe Een Föhn Te Repareren?

Video: Hoe Een Föhn Te Repareren?

Video: Hoe Een Föhn Te Repareren?
Video: Hoe de föhn te repareren 2024, Mei
Anonim

Een nogal harde werking van een föhn voor het drogen van haar (schudden / bewegen / vallen), leidt ertoe dat u contact moet opnemen met een servicecentrum. Maar in sommige gevallen kunt u, na een reeks eenvoudige manipulaties, de föhn zelf weer tot leven brengen.

Hoe een föhn te repareren?
Hoe een föhn te repareren?

Noodzakelijk

  • - stopcontact;
  • - haardroger;
  • - schroevendraaier;
  • - tester.

instructies:

Stap 1

Onderzoek de föhn zorgvuldig op externe schade. Steek de stekker van het apparaat alleen in een stopcontact als ze niet aanwezig zijn om het type storing te bepalen.

Stap 2

Zet de schakelaar van de föhn in een van de werkstanden. Als hij niet aangaat, controleer dan eerst of er spanning op het netwerk staat. Steek een werktafellamp in hetzelfde stopcontact. Als het ook niet werkt, kijk dan in het elektrische paneel. Het is mogelijk dat de stroomonderbreker is geactiveerd (de stekkers zijn uitgevallen).

Stap 3

Demonteer de föhn door eerst het snoer los te koppelen. Verwijder alle schroeven uit de behuizing en plaats het apparaat op een vlakke ondergrond. Verdeel het voorzichtig in twee gespiegelde helften, of scheid de voorkant van de föhn van de achterkant. Onthoud of schets: hoe de onderdelen zich in de behuizing bevinden en welke schroef waar is geschroefd (als de schroeven van verschillende grootte zijn).

Stap 4

Controleer het apparaatsnoer op breuk. Bel het met een tester en vervang indien nodig. Elke keer dat u de föhn inschakelt, is het zinvol om de buitenste isolatie van het snoer te inspecteren.

Stap 5

Inspecteer de zekering en alle contacten in de föhn. Zorg ervoor dat ze intact zijn of corrigeer eventuele schendingen die zijn ontstaan.

Stap 6

Ring de schakelaar en motor. Neem contact op met de specialisten van het servicecentrum als de motor niet goed werkt.

Stap 7

Let op de componenten zoals de luchtinlaat, verwarmingselement en ventilator. Haar, stof en pluisjes kunnen zich ophopen achter het luchtinlaatrooster. Verwijder ze door ze af te vegen met een zachte borstel.

Stap 8

Verwijder het verwijderbare filter (indien aanwezig) en stof het voorzichtig af, zorg ervoor dat u het fijne filter niet beschadigt. Veeg het verwarmingselement voorzichtig schoon met een borstel. Handel moeiteloos.

Stap 9

Inspecteer de ventilatoras op haren. Ze kunnen de vrije rotatie belemmeren. Let op de positie van de ventilator op de as voordat u deze verwijdert. Verwijder al het haar dat rond de schacht is gewikkeld. Vervang de ventilator en zorg ervoor dat deze vrij draait.

Stap 10

Zet alle onderdelen op hun oorspronkelijke plaats en controleer alle contacten opnieuw. Monteer de föhnbehuizing en draai de bevestigingsschroeven vast. Steek de stekker in het stopcontact en zet de föhn aan.

Aanbevolen: