Hoe Een Batterij Te Reanimeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterij Te Reanimeren?
Hoe Een Batterij Te Reanimeren?

Video: Hoe Een Batterij Te Reanimeren?

Video: Hoe Een Batterij Te Reanimeren?
Video: DIY: How to Revive a dead Li-ion power tool battery 2024, Mei
Anonim

Herstel van de batterij na beschadiging is in sommige gevallen mogelijk, maar geen van de bestaande methoden geeft 100% garantie op een goede werking.

Hoe een batterij te reanimeren
Hoe een batterij te reanimeren

Noodzakelijk

  • - bron van kracht;
  • - indicatoren van stroom en spanning;
  • - batterijen;
  • - lamp;
  • - apparaat voor het meten van temperatuur;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Vind de tools die je nodig hebt om te herstellen. Houd er rekening mee dat de voeding een continu variabele spanningsregeling moet hebben. U heeft ook een ampèremeter en voltmeter nodig als de vereiste indicatoren niet in de voeding aanwezig zijn. Zoek een gloeilamp of ander laadapparaat. Het is ook wenselijk om een thermische sensor en een thermisch relais te hebben om de stroomtoevoer te onderbreken.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de weerstand van het door u gekozen apparaat moet worden berekend door de nominale spanning van de herstelde batterij te delen door de vereiste stroomsterkte. Op zijn beurt wordt de laatste parameter overgenomen uit de volgende berekening: I = 0,4 C (baht). Controleer de spanning regelmatig en laat deze niet onder de 0,9 V komen. De temperatuur mag niet boven de vijftig graden Celsius komen.

Stap 3

Ontlaad uw batterij vóór de herstelprocedure tot een spanning gelijk aan 1V, sluit hier een gloeilamp of een andere belasting- en voltmeter naar keuze aan en installeer ze parallel aan het element. Controleer de temperatuur en spanning, als de aflezingen in de buurt komen van ongewenste markeringen, schakel dan tijdelijk de belasting uit en laat het element afkoelen. Het is het beste om daarna de spanning te laten oplopen, dus 20-25 minuten aan laten staan, en dan weer opladen tot 0,9 V.

Stap 4

Ga verder met het laadproces door het apparaat voor het meten van de stroomsterkte in serie aan te sluiten op de geladen cel en de voeding parallel aan de voltmeter. Houd het ene contact op de positie van de vrije pool van de te herstellen batterij en verbind het andere met het onbezette contact van de stroomindicator. Installeer de thermische sensor en het thermische relais vooraf met behulp van speciale koelpasta, dit helpt u onnauwkeurigheden te voorkomen.

Stap 5

Stel de regelweerstand in op de maximale weerstand en de spanningsregelaar op de laagste waarde, en verhoog vervolgens geleidelijk de belasting totdat de indicator op uw ampèremeter de volgende waarde aangeeft:

I (lading) = 0.1C (baht)

Stap 6

Kijk hoe de stroomsterkte-indicator daalt, vergeet niet om de spanning gedurende het eerste uur ongeveer elke 3-4 minuten tegelijkertijd te verhogen en vervolgens elk uur totdat de spanning gelijk is aan de nominale spanning. Verhoog daarna deze indicator niet. Wanneer (na ongeveer 5 uur) de stroomsterkte nul nadert, haalt u de oplader uit het stopcontact. Wacht een half uur totdat de processen weer normaal zijn.

Stap 7

Sluit de batterij aan op de oplader en laat deze ongeveer 8 uur aangesloten op de stroombron. Vergeet niet ervoor te zorgen dat het temperatuurniveau de maximaal toegestane waarde niet overschrijdt. Als de neiging bestaat om erg heet te worden, verlaag dan de stroomsterkte met de helft. Nadat de batterij is afgekoeld tot ongeveer 30 graden, verhoogt u de waarde geleidelijk weer.

Stap 8

Als u uw batterij weer in zijn oorspronkelijke capaciteit wilt herstellen, herhaalt u deze cyclus 3 of 4 keer. Wees voorzichtig en vergeet niet om de temperatuur in de gaten te houden.

Aanbevolen: