Hoe Maak Je Een Toetsenbordverlichting?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Toetsenbordverlichting?
Hoe Maak Je Een Toetsenbordverlichting?

Video: Hoe Maak Je Een Toetsenbordverlichting?

Video: Hoe Maak Je Een Toetsenbordverlichting?
Video: Hoe schakel je de toetsenbordverlichting Aan en Uit bij een Acer Predator 2024, Mei
Anonim

Als je erover nadenkt hoe je een achtergrondverlichting op je toetsenbord installeert, maar de behuizing of tafel niet wilt bederven (boren), heb je de mogelijkheid om je plan op een meer "menselijke" manier uit te voeren. Dit is niet moeilijk en het resultaat zal je aangenaam verrassen. De achtergrondverlichting zal krachtig genoeg blijken te zijn om in het donker te werken zonder schade aan de ogen.

Goedkoop en functioneel
Goedkoop en functioneel

Noodzakelijk

  • Twee witte LED's;
  • Een stuk twisted pair;
  • Soldeerbout en soldeer;
  • tangen;
  • Een doosje lucifers (leeg);
  • Isolatieband;
  • Twee 3V knoopbatterijen;
  • Een paar grote tot middelgrote briefpapierspelden.

instructies:

Stap 1

Neem eerst een brede kant van het luciferdoosje en vouw het dubbel (niet te strak aandrukken). Er zal een batterij in zitten. Snijd het karton zo dat de batterij aan de andere kant van de vouw half verborgen is.

Stap 2

Knip de tweede kant van de gevouwen kant van het luciferdoosje af en vouw het om. Als u nu de batterij plaatst en het gesneden gedeelte van het karton erin wikkelt, wordt de batterij volledig verborgen in de kartonnen "schaal". Wikkel de resulterende zak in met isolatietape. De batterij moet op dit moment binnen zijn, anders past deze later misschien niet terug.

Stap 3

Pons een paar gaten in de bocht van het karton aan weerszijden en duw de gedraaide paardraden erdoorheen, met de uiteinden eerder blootgesteld aan de isolatie. Vouw deze tips over de randen van de zak zodat de batterij contact maakt met de tegenovergestelde polen. Wikkel de kartonnen zak met de batterij en draden met verschillende lagen elektrische tape voor sterkte en wikkel het dan om de wasknijper. Soldeer de LED's aan de uiteinden van de draden.

Stap 4

Nu kunt u de uitvinding proberen. Wacht tot het donker is, doe de lichten uit en bevestig de wasknijpers met batterijen en diodes op hun plaats. De diodes moeten een egaal wit licht geven. De positie van de wasknijpers is comfortabel, zodat u tijdens het typen de toetsen niet met uw eigen vingers verduistert. Je kunt de wasknijpers op elk moment van het toetsenbord verwijderen en het apparaat uitschakelen door de batterijen eruit te halen. En je hoeft niets te boren/demonteren.

Aanbevolen: