Is Het De Moeite Waard Om Een telefoon Op Aliexpress Te Bestellen?

Inhoudsopgave:

Is Het De Moeite Waard Om Een telefoon Op Aliexpress Te Bestellen?
Is Het De Moeite Waard Om Een telefoon Op Aliexpress Te Bestellen?

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een telefoon Op Aliexpress Te Bestellen?

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een telefoon Op Aliexpress Te Bestellen?
Video: 🔞 ONDERGOED EN ZWEMPAKKEN MET ALIEXPRESS | 8 reeksen | AliExpress Budget Ondergoed 2024, Mei
Anonim

Iedereen wil geld besparen bij het kopen van een nieuwe telefoon. Vanwege deze wens denken steeds meer mensen erover om een telefoon op Aliexpress te bestellen, maar velen twijfelen of het de moeite waard is om te doen? Deze optie heeft zowel voor- als nadelen.

Is het de moeite waard om een telefoon op aliexpress te bestellen?
Is het de moeite waard om een telefoon op aliexpress te bestellen?

We willen allemaal geld besparen en de snelle ontwikkeling van online winkels stelt ons in staat om dit te doen. Veel mensen zijn op internet op zoek naar een nieuwe telefoon. Het goedkoopste is natuurlijk om goederen uit China te bestellen, omdat 90% van alles daar wordt geproduceerd, wat betekent dat de prijs lager zal zijn.

Wat is de grootste en populairste Chinese online winkel? Dat klopt, aliexpress. De prijzen daar zijn verleidelijk, maar het is nog steeds eng om geld te betalen, het is niet duidelijk waar en vraag je af of het pakket Kazachstan, Oekraïne of Rusland zal bereiken? Eens kijken of het mogelijk is om een telefoon op Aliexpress te bestellen?

Voordelen van Aliexpress

Om te begrijpen of het de moeite waard is om hier een telefoon te bestellen, laten we eens kijken naar alle voor- en nadelen. Laten we beginnen met de pro's.

Aliexpress voordelen:

  • Prijzen zijn lager dan die van ons;
  • Er is kopersbescherming;
  • U kunt een telefoon kopen voordat deze in uw land in de uitverkoop gaat.

Lage prijs

Met het eerste pluspunt is alles duidelijk, we betalen tussenpersonen in de vorm van retailers simpelweg niet te veel. We nemen de goederen bijna rechtstreeks van de fabrikant, waarbij we de douane, toeslagen en andere procedures omzeilen die de kosten van het apparaat verhogen.

Kopersbescherming

Deze online winkel was een van de eersten die zo'n brede markt betrad met een mechanisme voor klantenbescherming. Wat is de essentie ervan? Aliexpress fungeert als een garant, dat wil zeggen, u betaalt geld niet onmiddellijk aan de verkoper die de goederen verzendt, maar aan de online winkel zelf.

Nadat ze uw betaling hebben bevestigd, stuurt de verkoper u de goederen. U ontvangt deze, bevestigt deze op de website en pas na ontvangst van de bevestiging van u wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. Als je je pakket niet hebt ontvangen, wordt het geld naar je teruggestuurd.

Vroege toegang

Bijna alles wat nieuw is, wordt eerst in China te koop aangeboden. Dit geldt met name voor telefoons die zijn vervaardigd door Xiaomi, Huawei en andere Chinese bedrijven.

Je kunt ze veel eerder op Aliexpress kopen dan in jouw land. Dit is een enorm pluspunt voor wie graag een nieuw model meeneemt zodra het uitkomt.

Nadelen van Aliexpress

Natuurlijk zijn er ook nadelen:

  • Het risico van het niet of beschadigd ontvangen van de goederen;
  • Lange wacht;
  • Moeilijkheden met de garantie.

Risico

Elke overdracht kan mislukken. Helaas is het werk van de post verre van ideaal, waardoor pakketten vaak zoekraken, beschadigd raken of op het verkeerde adres komen.

Over het algemeen garandeert kopersbescherming je een terugbetaling, maar het is nog steeds onaangenaam als je een nieuwe telefoon bestelt, erop wacht en deze uiteindelijk nooit hebt ontvangen.

Verwachting

Ook hier is er meer een vraag aan de mail dan aan Aliexpress. Pakketten die in een week kunnen worden bezorgd, komen vaak voor een maand, atomen of langer bij u aan. Dit gebeurt meestal met goedkope dingen, de telefoon zou sneller moeten aankomen, maar er kan van alles gebeuren.

Betaalde levering met een tracknummer kan u besparen. Zo weet je waar het gekoesterde pakket is en ontvang je het sneller.

Garantieproblemen

Aangezien u in wezen in China koopt, wordt de garantieservice ook in China uitgevoerd. Lukt het nog om uit te leggen met de verkoper, dan zul je nauwelijks in staat zijn om een pakket met een niet werkende telefoon terug te sturen, omdat de betaling voor de zending op jou komt.

Wel of niet bestellen?

Ieder zijn ding, maar steeds meer mensen worden gelukkige bezitters van telefoons door ze op Aliexpress te bestellen. Ik heb daar zelf een telefoon besteld, die ik na 2 weken in uitstekende staat ontving.

Natuurlijk zijn er misfires, maar dat zijn er veel minder dan verhalen met een goed einde. Het belangrijkste om te onthouden: zoek een winkel met een groot aantal bestellingen en lees beoordelingen voordat u koopt.

Aanbevolen: