Hoe Kies Je Een Scanner Voor Op Kantoor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Scanner Voor Op Kantoor?
Hoe Kies Je Een Scanner Voor Op Kantoor?

Video: Hoe Kies Je Een Scanner Voor Op Kantoor?

Video: Hoe Kies Je Een Scanner Voor Op Kantoor?
Video: 5 Best Document Scanners to Buy in 2021 2024, April
Anonim

Volwaardig kantoorwerk is onmogelijk zonder scanner. Deze computerapparatuur is moeilijk te vervangen, dus u moet deze zorgvuldig kiezen. Er zijn veel modellen in winkels. Koop de scanner die het beste bij u past.

scanner
scanner

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen over het type scanner. Er kunnen drie hoofdtypen worden onderscheiden, die van elkaar verschillen in ontwerpkenmerken. Meestal wordt een flatbedscanner gekocht voor op kantoor. Vellen of boeken worden op de glazen achterkant van het apparaat geplaatst. Het originele document beweegt niet tijdens het scannen.

Stap 2

De broaching scanner is niet geschikt om met boeken te werken. Het kan alleen afzonderlijke vellen papier scannen. Uiterlijk lijken dergelijke apparaten op printers. Informatie van het blad wordt overgebracht naar de computer door de gescande afbeelding te digitaliseren.

Stap 3

Er zijn ook diascanners te koop. De essentie van dit apparaat is om film (dia's) te scannen en het beeld rechtstreeks op een computer op te slaan. Houd er rekening mee dat sommige modellen flatbedscanners dia-adapters hebben. De ontwerpkenmerken moeten worden gecontroleerd met de verkoper.

Stap 4

Nadat u het type scanner hebt gekozen, is het de moeite waard om verder te gaan met het kiezen van het type apparaatsensor. Er zijn twee typen: een contactbeeldsensor (CIS of, indien gedecodeerd, Contact Image Sensor) en een ladinggekoppeld apparaat (CCD of Charge-Coupled Device).

Stap 5

De scanner, met de CIS-sensor geïnstalleerd, heeft een vrij eenvoudig ontwerp. Deze techniek is vrij subtiel en lichtgewicht. Als we het over de prijs hebben, dan is die lager dan die van andere scanners. Een van de nadelen is de geringe scherptediepte. Bij het scannen van een boek of een gekreukt document kan de beeldkwaliteit verslechteren. Het wordt wazig en enigszins wazig, wat ongemak veroorzaakt bij het lezen van het document.

Stap 6

De scanner met een CCD-sensor heeft een goede kleurweergave en een goede scherptediepte. Elk document kan op een dergelijk apparaat worden gescand, omdat de sensor de afbeelding herkent en deze met goede duidelijkheid verzendt. Professionele scantechnologie is gebaseerd op CCD. De nadelen van deze apparaten zijn onder meer een hoog gewicht, dikte en hoge kosten.

Stap 7

Alles is dus eenvoudig. Vind je kwaliteit belangrijk, kies dan voor een CCD, wil je geld besparen, koop dan een scanner met een CIS-sensor. Let op de automatische papierinvoer. Het is noodzakelijk bij het scannen van grote hoeveelheden informatie. Deze functie is beschikbaar op zowel flatbed- als feedscanners.

Stap 8

Overweeg of uw bedrijf beter af is met de aanschaf van een scanner voor algemeen gebruik. Dergelijke apparaten kunnen worden uitgerust met een schuifadapter. Maar een adapter is misschien niet altijd de beste optie. Als je een perfecte beeldkwaliteit nodig hebt, kun je beter een diascanner apart kopen.

Stap 9

Bij het kiezen van een scanner moet je rekening houden met het maximale velformaat waarmee je moet werken. Koop voor professioneel scannen een apparaat met meer dan 2000 DPI. Een typische scanner heeft een resolutie van 600 tot 1200 DPI. Let op de kleurdiepte. Voor kantoorwerk is een 24-bits apparaat voldoende.

Stap 10

Controleer of de scanner het besturingssysteem ondersteunt dat op uw computer is geïnstalleerd. Moderne scanners kunnen werken via een USB-kabel. Als dit punt belangrijk voor je is, informeer dan uitgebreid bij de verkoper naar de technische kenmerken van het apparaat.

Aanbevolen: