Hoe De Tv-kwaliteit Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Tv-kwaliteit Te Verbeteren
Hoe De Tv-kwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Tv-kwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Tv-kwaliteit Te Verbeteren
Video: Welke factoren bepalen de Beeldkwaliteit van je TV? 2024, April
Anonim

De tegenwoordig gebruikte televisieomroepsystemen voldoen niet altijd aan de eisen van de kijker aan beeldkwaliteit. Experts over de hele wereld werken onvermoeibaar om de kwaliteit van televisiebeelden te verbeteren.

Hoe de tv-kwaliteit te verbeteren
Hoe de tv-kwaliteit te verbeteren

instructies:

Stap 1

Vaak is bij het bekijken van een televisiebeeld op korte afstand een lijnstructuur zichtbaar, soms kunnen kleurvervormingen en enkele andere defecten worden waargenomen, die de horizontale en verticale helderheid verminderen. Als gevolg hiervan is de helderheid van het beeld aanzienlijk minder dan de helderheid van foto's en moderne films. De zoektocht naar nieuwe manieren om de beeldkwaliteit te verbeteren, is precies het gevolg van deze genoemde nadelen.

Stap 2

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd een digitale coderingsstandaard voor studiotelevisieapparatuur aangenomen, wat een fundamenteel belangrijke stap voorwaarts was op het gebied van televisie-uitzendingen. Er is een geheel nieuwe benadering van de ontwikkeling van televisiesystemen gevormd, die de toekomst van televisie nog niet heeft beïnvloed.

Stap 3

Ingenieurs werken aan het creëren van geavanceerde televisiesystemen, die de mogelijkheid bieden om afzonderlijke maar onderling verbonden meerlijnige standaarden toe te passen voor studioapparatuur, datatransmissiesystemen en afspeelapparatuur. Vrijwel alle ontwikkelingen op het gebied van beeldkwaliteit verlopen in drie hoofdrichtingen.

Stap 4

De eerste richting houdt verband met het gebruik van de reserves van moderne televisiesystemen door aanvullende analoge en digitale signaalverwerking aan de zend- en ontvangstzijde in te voeren. We hebben het over verbeterde versies van bestaande systemen, waarmee u een afbeelding van hogere kwaliteit kunt krijgen.

Stap 5

De tweede richting is gebaseerd op het veranderen van het systeem voor het verzenden van een televisiesignaal via een radiokanaal. Dit helpt om niet zozeer de kwantitatieve als wel de kwalitatieve kenmerken van het ontvangen beeld te verbeteren. De ontvangst van het beeld van standaardkwaliteit wordt verzekerd door een conventioneel ontvangstapparaat, evenals door een speciale ontvanger, die een beeld geeft met een grotere helderheid.

Stap 6

De derde ontwikkelingsoptie is het gebruik van meerlijnige televisiesystemen met een veel groter aantal lijnen en een frameformaat dan de huidige standaarden. Deze meerlijnige systemen worden al high definition of high definition televisiesystemen genoemd.

Aanbevolen: