Hoe U Uw Laptop Stofvrij Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop Stofvrij Kunt Maken
Hoe U Uw Laptop Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Laptop Stofvrij Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Laptop Stofvrij Kunt Maken
Video: Laat Je Laptop Stofvrij Maken! 2024, Mei
Anonim

Er kan zich stof ophopen in de notebook. Het belemmert de warmteafvoer, wat kan leiden tot oververhitting van de processor en zelfs tot uitval. Daarom moet de binnenkant van de laptop regelmatig worden schoongemaakt.

Hoe u uw laptop stofvrij kunt maken
Hoe u uw laptop stofvrij kunt maken

Het is nodig

  • - Schroevendraaiers;
  • - borstel;
  • - stofzuiger of föhn.

instructies:

Stap 1

Stofophoping in de notebook is te zien aan de volgende tekenen. De ventilator wordt veel luider. De oppervlakken van de laptop, inclusief het toetsenbord, warmen snel op. Soms gaat verwarming gepaard met een onaangename geur. Er zijn problemen met de werking van het apparaat: de prestaties nemen af, het besturingssysteem loopt van tijd tot tijd vast of start opnieuw op zonder duidelijke reden.

Stap 2

Demonteer het apparaat. Neem een schroevendraaier die op de bouten aan de onderkant van de laptop past. Uiteraard moet de laptop losgekoppeld zijn van de stroomvoorziening. U kunt de batterij ook vooraf verwijderen. Bouten en schroeven voorzichtig verwijderen. Stop ze in een aparte doos zodat je niet verdwaalt.

Stap 3

Zuig eerst stof op het moederbord en andere computeronderdelen. Je kunt het stof ook wegblazen met een blaasbalgje van een föhn. Raak de microschakelingen niet aan met uw handen of een doek. De radiator, roosters en ventilator kunnen worden schoongemaakt met een gewone kwast. Als de roosters en ventilator verwijderbaar zijn, kunnen ze worden verwijderd en grondiger worden gereinigd.

Stap 4

Monteer uw laptop zorgvuldig. De ventilator kan voor montage worden gesmeerd met machineolie. Hierdoor kan hij efficiënter en stiller werken. Test de laptop na montage. Als het minder heet wordt, verdwijnt het geluid en worden de prestaties van het besturingssysteem weer normaal, wat betekent dat de reiniging met succes is uitgevoerd. Als er problemen blijven worden waargenomen, moet u contact opnemen met het servicecentrum.

Aanbevolen: