Hoe Een Oude Smartphone Nieuw Leven In Te Blazen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oude Smartphone Nieuw Leven In Te Blazen
Hoe Een Oude Smartphone Nieuw Leven In Te Blazen

Video: Hoe Een Oude Smartphone Nieuw Leven In Te Blazen

Video: Hoe Een Oude Smartphone Nieuw Leven In Te Blazen
Video: Simply Money: How to breathe new life into an old smartphone 2024, April
Anonim

Het gebeurt zo dat de smartphone zonder duidelijke reden niet wordt ingeschakeld. Het leek te werken, maar weigerde toen. Of het apparaat was al een tijdje in gebruik en toen het probeerde te gebruiken, bleek het uitgeschakeld te zijn en reageerde het niet op het inschakelen. Er kunnen veel redenen zijn, maar vaak kun je het redden met geïmproviseerde middelen en zonder naar een servicecentrum te gaan om een oude smartphone te "doen herleven".

Hoe een oude smartphone nieuw leven in te blazen
Hoe een oude smartphone nieuw leven in te blazen

Het is nodig

  • - Schroevendraaier set;
  • - multimeter;
  • - USB-werkdraad;
  • - voeding (oplader).

instructies:

Stap 1

De eerste stap om te repareren is om te begrijpen dat alle acties die u doet op eigen risico en risico zijn. Door onjuiste handelingen of andere factoren kan het apparaat volledig "sterven". Speciale aandacht is vereist om met de batterij en stroom te werken. De batterij mag niet opgezwollen zijn, de buitenste lijnen moeten recht zijn, anders kan dit letsel en brand veroorzaken. Als je een slecht idee hebt van wat volt en ampère zijn, is het raadzaam om af te zien van zelfreparatie.

Reparatiefouten kunnen ernstig letsel en brand veroorzaken
Reparatiefouten kunnen ernstig letsel en brand veroorzaken

Stap 2

Eerst moet u de staat van de batterij controleren. Meestal zijn de klemmen van de externe batterij ondertekend met een plus en een min (anders moet u deze meten met een multimeter). Schakel de multimeter in constante stroommodus in (zie de handleiding van het apparaat) en leun tegen de klemmen, let op de polariteit. Als de batterijlading minder is dan 3,3-3,4 V (de meest voorkomende spanning is 3, 7), dan is er mogelijk een probleem met de batterij en ga dan naar stap 3. Als de spanning hoger is dan 3,3, ga dan naar stap 4.

Polariteit batterij van Samsung
Polariteit batterij van Samsung

Stap 3

De spanning is dus lager dan 3,3 V. De batterij van de oude smartphone moet worden "geschud", dwz. pas er spanning op toe, waarbij alle soorten filters en controllers op het gadgetbord worden omzeild. Zij zijn het die vaak de stroom op de batterij niet opstarten vanwege de sterke ontlading. Pak de oude USB-kabel, gestript en voorzichtig aan het ene uiteinde, steek het andere uiteinde in de oplader en steek de stekker in een stopcontact. Gebruik een multimeter om de "plus" en "min" aan het uiteinde van de USB-kabel te bepalen (lees de handleiding van de multimeter voor details). Nadat de polariteit is vastgesteld, moet u de draden met de juiste polariteit op de accupolen aansluiten (leunen). Vervolgens moet u wachten tot de batterij is opgeladen, meestal is 10-13 minuten voldoende, het belangrijkste is dat de spanning minimaal 3, 55-3, 6 V is, deze moet periodiek worden gemeten met een multimeter. Als de spanning voldoende is, probeert u de batterij terug te plaatsen en de gadget in te schakelen. Als de smartphone niet wordt ingeschakeld, gaat u naar de volgende stap.

Stap 4

De spanning is in orde, maar de smartphone kan niet worden aangezet. Het zou de gewenste waarde kunnen bereiken tijdens het vorige opladen (wat lang voor al onze acties was) of tijdens het direct opladen vanaf stap 3. In het laatste geval moet u uitzoeken wat het onder de gespecificeerde spanning bracht: tijd of een kortsluiting aan het bord. Leun de meetsnoeren van de multimeter naar de klemmen die de batterij raakt (de multimeter moet in de "weerstand" -modus worden geschakeld en op 2000 of een stap hoger worden ingesteld). De batterij helpt u bij het bepalen van de polariteit. Als de multimeter 0 aangeeft, is er een kortsluiting op je bord, waardoor de batterij is gevallen. Het is moeilijk om het in je eentje te doen. Als er niets is veranderd met het contact van de multimeter en de terminals, is een open circuit mogelijk, maar alleen het servicecentrum zal hier helpen. Als de informatie van de multimeter afwijkt van de hierboven beschreven informatie, lees dan verder.

Typische terminalopstelling
Typische terminalopstelling

Stap 5

Nu kun je niet meer zonder de oude smartphone te demonteren. Dit is nodig voor een elementaire visuele inspectie van de plaat, die sterk geoxideerd, verontreinigd kan zijn en daardoor nu niet goed kan functioneren. Na het demonteren van het apparaat, moet u het hele bord zorgvuldig onderzoeken, bij voorkeur onder een vergrootglas. Als er sporen van vuil en oxide zijn, reinigt u het bord voorzichtig met een tandenborstel en isopropylalcohol (als er geen is, kunt u een gewone gebruiken). Wees voorzichtig, de borstel moet zacht zijn om de elementen op het smartphonebord niet te beschadigen. Het is raadzaam om de plank aan beide kanten te inspecteren en schoon te maken, maar het kan voor een onervaren persoon moeilijk zijn om de plank te verwijderen. In dit geval kan slechts aan één zijde worden afgezien. Vervolgens monteren we het apparaat, controleren nogmaals de batterijspanning en proberen het aan te zetten. Als het niet wordt ingeschakeld, proberen we het apparaat in te schakelen terwijl de oplader is aangesloten.

Wees voorzichtig - soms zijn de lussen niet erg goed gerangschikt
Wees voorzichtig - soms zijn de lussen niet erg goed gerangschikt

Stap 6

Als het na alle voorgaande stappen niet mogelijk was om de oude smartphone aan te zetten, kan het probleem veel dieper zitten, in de circuits van het moederbord. Het kan ook een volledig geflashte firmware zijn of schade aan het flashgeheugen. In beide gevallen is het beter om het apparaat naar een servicecentrum te brengen. Hoewel de meeste servicecentra precies deze beschreven acties uitvoeren, waarna ze het apparaat terugsturen met het oordeel "geen zin". Als de service een programmeur, goede specialisten en dure apparatuur heeft, kunnen ze precies de kosten van de reparatie vertellen en de oude smartphone nieuw leven inblazen.

Aanbevolen: