Hoe Maak Je Lokale Radio?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Lokale Radio?
Hoe Maak Je Lokale Radio?

Video: Hoe Maak Je Lokale Radio?

Video: Hoe Maak Je Lokale Radio?
Video: hoe maak je een kleine FM-radio? 2024, Mei
Anonim

Het zogenaamde radiocentrum maakt het mogelijk om binnen het gebouw lokale aankondigingen, nieuws en waarschuwingen voor gevaren uit te zenden. Luidsprekers in elk van de kamers zijn met draden verbonden met het knooppunt. hoe maak je lokale radio?

Hoe maak je lokale radio?
Hoe maak je lokale radio?

instructies:

Stap 1

Bereken het vermogen van de versterker van de radiosite. Volgens de norm is het vermogen dat aan één abonneeluidspreker wordt geleverd 0,15 W. Maar in serie met elk van hen wordt een beschermende weerstand ingeschakeld, waaraan hetzelfde vermogen wordt toegewezen. Neem daarom bij het berekenen van het radionetwerk het vermogen gelijk aan 0,3 W per punt.

Stap 2

Selecteer alle luidsprekers die geschikt zijn voor dezelfde spanning (15 of 30 V). Sommigen van hen hebben transformatoren met aftakkingen waarmee u een van deze spanningen kunt selecteren - en ze vervolgens allemaal naar dezelfde spanning kunt schakelen. Geïmporteerde luidsprekers kunnen geschikt zijn voor 70 V, maar sommige hebben taps om over te schakelen naar 30 V.

Stap 3

Zet in elke luidspreker de volumeregeling uit, als die er is, om ervoor te zorgen dat de waarschuwing hoorbaar is. Gebruik voor hetzelfde doel geen stopcontacten en stekkers om de luidsprekers aan te sluiten. Verbind de draden van de primaire wikkeling met de lijn, omzeil deze regelaar, maar via een weerstand van twee watt, waarvan de waarde gelijk is aan de weerstand van de primaire wikkeling van de transformator bij gelijkstroom. Plaats deze weerstand in een beschermende behuizing buiten de luidsprekerkast.

Stap 4

Sluit alle in serie geschakelde luidsprekers en weerstanden parallel aan. Breng de lijn naar de locatie van de versterker. Selecteer de draaddoorsnede met een marge afhankelijk van de totale stroom in de lijn. Bereken het door het vermogen te delen door de spanning.

Stap 5

Meet de spanningszwaai aan de uitgang van de versterker. Sluit op zijn uitgang een step-up transformator aan waarvan de transformatieverhouding zo is gekozen dat aan de uitgang op maximaal volume een spanning wordt verkregen die iets lager is dan waarvoor de luidsprekers zijn ontworpen. De DC-ingangsimpedantie van de transformator mag niet lager zijn dan waarvoor de versterker is ontworpen, en het transformatorvermogen mag niet lager zijn dan het berekende.

Stap 6

Zet de versterker aan en sluit er een microfoon op aan. Als uw versterker geen microfooningang heeft, gebruik dan een speciale microfoonversterker. Spreek continu in de microfoon en laat de assistent langs alle luidsprekers gaan en zorg ervoor dat geen van hen stil is. Zelfs luidsprekers die zo ver mogelijk van de versterker verwijderd zijn, moeten luid klinken.

Aanbevolen: