Hoe Kies Je Een Fotorugzak?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Fotorugzak?
Hoe Kies Je Een Fotorugzak?

Video: Hoe Kies Je Een Fotorugzak?

Video: Hoe Kies Je Een Fotorugzak?
Video: Finding The Perfect Camera Backpack // 2 Bags I Love and Recommend 2024, Maart
Anonim

Spiegelreflexcamera's zijn tegenwoordig een dure techniek die hun eigenaren proberen te beschermen tegen schade en vuil. Hiervoor wordt hij in een speciale fotorugzak gedragen, die van binnen zo is georganiseerd dat de camera volledig is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Hoe kies je een fotorugzak?
Hoe kies je een fotorugzak?

"De binnenkant" van het fotopakket

Wanneer u een rugzak voor een camera koopt, moet u zeker een model kiezen met verschillende interne compartimenten en een koffer in de vorm van een rechthoekige doos die is ontworpen voor het opbergen van apparatuur. De binnenkant van de hoes moet zijn bekleed met een suède of fluwelen stof - het wordt niet aanbevolen om rugzakken te kopen met een niet-zachte hoes, omdat deze de camera kan beschadigen of niet beschermen. Ook moet de kofferbak binnenin zijn uitgerust met speciale scheidingswanden waarin de componenten van de camera (lens, filters) zijn geplaatst.

Het is het beste om een fotorugzak aan te schaffen met een kledingkast, waarvan de tussenschotten kunnen worden getransformeerd zodat delen van de uitrusting er gemakkelijk in passen.

Ook moet bij het kiezen van een fotorugzak speciale aandacht worden besteed aan de beschermende eigenschappen ervan - bijvoorbeeld een model met een compartiment voor een camera, dat is gemaakt van plastic platen en bovendien omhuld met anti-shockmaterialen, zou een ideale keuze zijn. Modellen met eenvoudige stoffen wanden kunnen de uitrusting niet beschermen als de rugzak valt. Bovendien moet het materiaal waarvan de rugzak is gemaakt waterdicht zijn - de beste keuze zou polyester zijn, dat zelfs onder een douche niet nat wordt. Rugzakritsen zouden ook een vergelijkbare functionaliteit moeten hebben.

Extra elementen

Naast de hierboven genoemde basisvereisten, moet een goede fotorugzak een speciale statiefbevestiging hebben, een zijvak voor het opladen van de camera, evenals een vak voor een computermuis, een reservebatterij en andere attributen die belangrijk zijn voor de fotograaf. De achterkant van het gekochte model moet noodzakelijkerwijs orthopedisch zijn - zodat de eigenaar de rugzak zo gemakkelijk mogelijk kan dragen, en de riemen mogen niet stijf zijn, anders snijden ze in de schouders.

Ervaren fotografen raden aan om een rugzak te kiezen met een verstelbare borstband.

U kunt een fotorugzak van hoge kwaliteit kopen in een salon voor digitale technologie, waar een niet erg uitgebreide selectie wordt aangeboden, of in gespecialiseerde winkels die tassen en rugzakken verkopen. Ze bieden een breed scala aan producten met gevarieerde exterieur- en interieurontwerpen tegen prijzen die ver onder de salonprijzen liggen. Indien gewenst kan een merkfoto-rugzak worden gekocht bij een beproefde online winkel, nadat u eerder de beoordelingen van andere kopers over het model dat u leuk vindt, heeft gelezen.

Aanbevolen: