Draadloos Opladen Van Smartphones: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Draadloos Opladen Van Smartphones: Voor- En Nadelen
Draadloos Opladen Van Smartphones: Voor- En Nadelen

Video: Draadloos Opladen Van Smartphones: Voor- En Nadelen

Video: Draadloos Opladen Van Smartphones: Voor- En Nadelen
Video: Draadloos opladen met je Android-smartphone: zo werkt het 2024, Mei
Anonim

Er komen steeds meer smartphones met draadloos opladen op de markt. Bijna alle toonaangevende fabrikanten hebben hun modellen al genoteerd: Samsung, Nokia, HTC. Deze oplaadmethode heeft ongetwijfeld zijn voor- en nadelen. Laten we ze in dit artikel eens bekijken.

Draadloos opladen via smartphone: voor- en nadelen
Draadloos opladen via smartphone: voor- en nadelen

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van draadloos opladen is de overdracht van elektrische stroom door een elektromagnetisch veld. De oplader is aangesloten op een stopcontact. Op een speciale plek creëert het een vrij krachtig elektromagnetisch veld. Wanneer je je smartphone op deze pad legt, begint de batterij op te laden.

Draadloze opladers hoeven er niet uit te zien als gewone plastic sneakers. Tegenwoordig vind je in de winkel draadloze opladers, gemaakt in de vorm van horloges en zelfs speakers.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Voordelen van draadloos opladen in een smartphone:

1. Het is niet nodig om de stroomkabel in te pluggen, namelijk de MicroUSB-connector is de eerste die in veel smartphones faalt.

2. Op plaatsen waar draadloos wordt opgeladen, kunt u uw smartphone opladen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het formaat van de stroomkabel.

3. Door een speciale draadloze auto-oplader te installeren, kunt u uw smartphone gemakkelijk plaatsen en tegelijkertijd opladen. Dit is vooral belangrijk voor degenen die een smartphone gebruiken voor navigatie.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

De nadelen van draadloos opladen komen voort uit de jeugd van de technologie zelf.

1. Niet overal zijn er punten voor draadloos opladen van smartphones. U kunt bij velen om een MicroUSB-kabel vragen. Het is een soort laadstandaard geworden. Moderne smartphones met draadloos opladen hebben echter nog steeds deze connector.

2. De draadloze oplaadsnelheid is langzamer dan het opladen via de kabel.

3. De smartphone moet tijdens draadloos opladen strikt in het oplaadgebied worden geplaatst. En met een draad kan hij overal op tafel liggen. Alles wordt alleen beperkt door de lengte van de kabel.

4. Bekabeld opladen is handiger als je je smartphone bijvoorbeeld oplaadt vanaf een laptop. Je hoeft niet op te laden, je hebt alleen een USB naar MicroUSB kabel nodig. Overigens hebben sommige laptopopladers hier zelfs een speciale USB-aansluiting voor.

Aanbevolen: