Hoe Kies Je Een Gitaarprocessor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Gitaarprocessor?
Hoe Kies Je Een Gitaarprocessor?

Video: Hoe Kies Je Een Gitaarprocessor?

Video: Hoe Kies Je Een Gitaarprocessor?
Video: 3 Things You NEED to Know before Buying an F80 M3 with a DCT 2024, Mei
Anonim

Een gitaarprocessor is een compact apparaat dat een compleet geluid genereert uit een puur elektrisch gitaarsignaal door het gebruik van verschillende soorten vervorming (overdrive, fuzz, vervorming, etc.) en verdere verwerking met verschillende effecten. Zo kan de processor niet alleen een gitaarversterker vervangen door een kast, maar ook een hele reeks gitaarpedalen.

Hoe kies je een gitaarprocessor?
Hoe kies je een gitaarprocessor?

Noodzakelijk

  • - een computer met internettoegang;
  • - geld voor de aankoop.

instructies:

Stap 1

Eerst moet je beslissen wat je uit je gitaarprocessor wilt halen. Omdat je het moet selecteren rekening houdend met de gewenste speelstijl en de moeilijkheidsgraad van je favoriete muziek. Beoordeel kritisch uw niveau van techniek en gitaarspel.

Stap 2

Als je een beginnende muzikant bent, dan is het te vroeg om een heel ingewikkeld apparaat te kopen. Je kunt een budgetprocessormodel kiezen met een expressiepedaal, metronoom en tuner (de tuner is erg handig om het instrument snel te stemmen), evenals een basisset ruimtelijke effecten, met de mogelijkheid om ze te combineren. Dergelijke processors zijn in de regel eenvoudig te bedienen en bevatten kant-en-klare sets instellingen die het meest geschikt zijn voor een bepaalde muziekstijl.

Stap 3

Als je een ervaren gitarist bent, kies dan voor een complexer apparaat, bijvoorbeeld met de mogelijkheid van operationele controle (wat meestal vereist is bij "live" optredens), programmering en een uitgebreide effectenbank.

Stap 4

Bepaal vervolgens een budget. Denk niet dat een hogere prijs een indicatie is van een betere kwaliteit gitaareffectprocessor. Dit is helemaal niet nodig, hoewel er een kern van waarheid in zit. Maar in de regel zijn dure modellen uitgerust met een groot aantal extra opties die u helemaal niet nodig heeft. Elke fabrikant heeft opties in verschillende prijscategorieën, maar kan tegelijkertijd aan uw eisen voldoen.

Stap 5

Bestudeer voor de aankoop de beschrijvingen en kenmerken van verschillende modellen gitaarprocessors. Vraag je mede-gitaristen naar hun mening over deze apparaten, of zoek op internet en analyseer recensies, tips en trucs van meer ervaren gebruikers. De ontvangen informatie helpt u bij het maken van uw keuze.

Stap 6

Vraag bij de aankoop aan de verkoper wie de fabrikant van het mechanisme is, waar het apparaat is gemonteerd, enz. Vraag zeker om naar de gitaarprocessor te luisteren en sluit je eigen instrument erop aan. Als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij aankoop in een online winkel), ontdek dan de voorwaarden voor het retourneren of ruilen van goederen en betaal dan pas de factuur.

Aanbevolen: