Een Netwerkkabel Krimpen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkabel Krimpen
Een Netwerkkabel Krimpen

Video: Een Netwerkkabel Krimpen

Video: Een Netwerkkabel Krimpen
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Een netwerkkabel (patchkabel) is een van de belangrijkste onderdelen van een bekabeld computernetwerk. Hiermee kunt u een computer aansluiten op netwerkapparatuur of een netwerk maken van twee computers.

Netwerkapparatuur en kabel
Netwerkapparatuur en kabel

Noodzakelijk

Om een netwerkkabel te krimpen, hebt u nodig: RJ45-connectoren (connectoren, clips), een krimptang, een kabel

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het maken van een patchkabel van de beschikbare componenten, moet u bepalen welk type kabel u nodig heeft: crossover of recht. Een crossover-kabel wordt gebruikt om twee computers op een enkel netwerk aan te sluiten, terwijl in de meeste andere gevallen een straight-through-kabel wordt gebruikt.

Stap 2

Om een gewone patchkabel te maken, waarmee u een computer op een router of andere netwerkapparatuur kunt aansluiten, neemt u een kabel en verwijdert u voorzichtig een vlecht van 5-7 cm lang aan het ene uiteinde.

Leg de bedrading gelijkmatig en strak tegen elkaar aan volgens het volgende schema (van links naar rechts): wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin.

Knip de uiteinden van de draden zo af dat ze 1, 5–2 cm uit de vlecht steken en steek ze in de connector. De connector moet met de kabelingang naar u toe wijzen en naar beneden klikken met de vergrendeling naar beneden. De rand van de vlecht moet iets in de connector passen.

Steek de connector in de speciale gleuf op de crimper en knijp in de hendels op de crimper. Herhaal aan het andere uiteinde van de kabel.

Stap 3

Om een gekruiste patchkabel te maken, moet u alle stappen in dezelfde volgorde uitvoeren, maar de volgorde van bedrading wijzigen wanneer u het andere uiteinde van de kabel krimpt. Leg de draden aan het andere uiteinde van de kabel als volgt (van links naar rechts): groen-wit, groen, oranje-wit, blauw, blauw-wit, oranje, bruin-wit, bruin.

Aanbevolen: