Hoe De IPhone 5 En Samsung Galaxy S4 Verschillen

Inhoudsopgave:

Hoe De IPhone 5 En Samsung Galaxy S4 Verschillen
Hoe De IPhone 5 En Samsung Galaxy S4 Verschillen

Video: Hoe De IPhone 5 En Samsung Galaxy S4 Verschillen

Video: Hoe De IPhone 5 En Samsung Galaxy S4 Verschillen
Video: iPhone 5 против Galaxy S4 2024, Mei
Anonim

De mobiele apparaten iPhone 5 en Galaxy S4 werden in 2013 geïntroduceerd als de vlaggenschipmodellen van twee populaire merken in de moderne markt voor mobiele apparaten: Apple en Samsung. Deze apparaten vallen in dezelfde prijscategorie, maar ze hebben een aantal serieuze verschillen die van invloed kunnen zijn op de beslissing om een of ander model aan te schaffen.

Hoe de iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 verschillen
Hoe de iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 verschillen

Besturingssysteem

Het belangrijkste verschil dat het verschil maakt tussen de twee apparaten is de gebruikte software. De iPhone 5 draait op iOS, terwijl de S4 op Android draait. Elk van de besturingssystemen heeft zijn eigen voor- en nadelen. IOS biedt een gemakkelijke, intuïtieve en veelzijdige interface. Android biedt een complexer systeem om te beheren, dat echter open voor gebruik is en door de gebruiker nauwkeuriger kan worden afgesteld.

Scherm

Naast verschillen in het besturingssysteem hebben apparaten verschillende schermen en weergavetechnologieën. Samsung biedt een hoge resolutie (1920x1080 pixels) en een groter (5 inch) weergavegebied.

Het scherm van de iPhone 5 heeft een resolutie van 1136x640 pixels met een afmeting van 4 inch.

Het iPhone-scherm is voorzien van IPS-technologie die de responstijden van het scherm drastisch verbetert. Bovendien heeft elke pixel op het iPhone-scherm een extra subpixel, wat resulteert in een scherper, scherper beeld.

Specificaties:

De hoeveelheid RAM (RAM) Samsung Galaxy S4 is 2 GB; iPhone 5 is half zo groot (1 GB). Dit verschil is echter willekeurig, aangezien elk van de apparaten een ander besturingssysteem en de verdeling van processen in het apparaat heeft.

Elk besturingssysteem biedt zijn eigen RAM-vereisten.

De Galaxy S4 heeft een 13 megapixel camera (8 megapixel voor de iPhone). Ook heeft het toestel van Samsung een slot voor het plaatsen van een geheugenkaart, wat goed is voor het uitbreiden van de hoeveelheid beschikbaar geheugen voor content. Deze functie is niet beschikbaar op de iPhone. Het iPhone 5 hoesje is gemaakt van speciaal glas, dat is ingesloten in een stalen frame, wat het toestel meer stevigheid geeft dan een plastic coating. De kosten voor het vervangen van een uniek glaspaneel kunnen echter aanzienlijk hoger zijn. Dankzij het kleinere display heeft de iPhone een smallere behuizing en is hij gemakkelijker in de hand te houden. Het toestel van Apple is wat dunner en korter. Andere verschillen zijn onder meer verschillen in batterijcapaciteit. Samsung biedt een langere batterijduur en heeft een snellere quad-coreprocessor dan de dual-core iPhone.

Aanbevolen: