Hoe De Uitgangstransformator Op Te Winden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Uitgangstransformator Op Te Winden?
Hoe De Uitgangstransformator Op Te Winden?

Video: Hoe De Uitgangstransformator Op Te Winden?

Video: Hoe De Uitgangstransformator Op Te Winden?
Video: Hand winding custom output transformer 2024, Mei
Anonim

De technologie van het wikkelen van de uitgangstransformator is een nogal delicaat werk, omdat eventuele onnauwkeurigheden kunnen leiden tot niet-lineaire vervormingen en spanningsverschillen op de primaire wikkelingen. In dit opzicht is het noodzakelijk om eerst kennis te maken met het theoretische deel en de benodigde parameters te berekenen, en vervolgens over te gaan tot directe productie.

Hoe de uitgangstransformator op te winden?
Hoe de uitgangstransformator op te winden?

Noodzakelijk

  • - elektrische of handboormachine;
  • - machine met rollenstapelaar;
  • - magnetische schakeling;
  • - het frame van de uitgangstransformator.

instructies:

Stap 1

Bereid van tevoren een spoelopwinder voor. In een primitieve vorm kan het worden weergegeven door een gewone elektrische of handboormachine, die in een bankschroef is geklemd. In dit geval is het noodzakelijk om een gebogen draadstang te maken, die in houten blokken is bevestigd. Een ideaal geval zou de aanwezigheid zijn van een speciale wikkelmachine met een stapeling van windingen en een teller van hun aantal, omdat een dergelijk apparaat de meest dichte gewone laag-voor-laag wikkeling zal bieden.

Stap 2

Selecteer het type frame van de uitgangstransformator waarop moet worden gewikkeld. Je kunt een industriële kopen, maar die past niet altijd en is vrij duur. Je kunt het zelf maken. Gebruik hiervoor glasvezel- of getinax-materiaal met een dikte van 1,5-2 mm. De meest primitieve optie zou zijn om een polypropyleen buis met een diameter van 20 mm en een lengte van 5-6 cm in een sanitairwinkel te kopen, er worden geschikte kleine inkepingen op gemaakt om de draad op te winden.

Stap 3

Koop een magnetisch circuit voor de uitgangstransformator. Afgaande op de kwaliteit van het werk, is het type van dit materiaal niet significant, maar het is het handigst om het O-vormige magnetische circuit van het bandgespleten kerntype op te winden. Koop het benodigde beeldmateriaal met een marge.

Stap 4

Bevestig het frame van de uitgangstransformatorsectie aan de opwikkelaar. Als u een boormachine hebt gebruikt, wikkel dan de elektrische tape om de boormachine zodat het frame strak en gelijkmatig wordt gehouden. Zet de kern van de magnetische kern vast en begin met opwinden. Zorg ervoor dat de draden niet op elkaar worden gestapeld en soepel en in lagen lopen.

Stap 5

Wikkel de primaire en secundaire wikkelingen op deze manier en sluit ze vervolgens in serie aan. Vul de uitgangstransformator met hete paraffinewas om vacuümprocessen te simuleren. Je kunt ook epoxy gebruiken.

Aanbevolen: