Hoe De Luidspreker Op Te Winden

Inhoudsopgave:

Hoe De Luidspreker Op Te Winden
Hoe De Luidspreker Op Te Winden

Video: Hoe De Luidspreker Op Te Winden

Video: Hoe De Luidspreker Op Te Winden
Video: Hoe? Nou zo! - 4EVAC - Luidspreker aansluiten 2024, Mei
Anonim

Elke zelfgemaakte muziekliefhebber wordt vroeg of laat geconfronteerd met de reparatie of wijziging van de geluidsbron van zijn luidsprekersysteem. De reden kan liggen in mechanische schade aan de diffusor, ribbels of centrale ophanging, en in elektrische schade aan de spreekspoel, wat vaker voorkomt. En om dit op te lossen, moet je de spoel terugspoelen om de weerstand te veranderen, dan zal de akoestiek niet in conflict komen met de versterker.

Hoe de luidspreker op te winden
Hoe de luidspreker op te winden

instructies:

Stap 1

Demonteer de luidspreker. Haal het hiervoor uit de luidsprekerbox en plaats het op een vlakke, schone ondergrond. Zorg ervoor dat er niet alleen huishoudstof in de buurt is, maar ook kleine metalen voorwerpen, zaagsel of kruimels.

Stap 2

Soldeer de flexibele geleiders van de schoen die naar de spreekspoel leiden. Houd er rekening mee dat de geleiders die voor dit doel worden gebruikt, bestaan uit dunne koperdraden die zijn gedraaid met natuurlijke of synthetische filamenten om maximale flexibiliteit en elasticiteit te bieden. Om de kwaliteit van de stroomkabels te behouden, moet u tijdens het solderen per ongeluk impregneren van de aderen met hars uitsluiten.

Stap 3

Verwijder de stofkap. Om dit te doen, bevochtigt u het voorzichtig met oplosmiddel om de lijm zachter te maken. Het is onmogelijk om te zeggen welk oplosmiddel geschikt is voor de klus, omdat er zoveel soorten lijm worden gebruikt bij de montage van luidsprekers. Daarom zult u tijdens het proces een oplosmiddel moeten selecteren. Gebruik een kleine wegwerpspuit om het oplosmiddel rechtstreeks op de kleefplaats aan te brengen. Bevochtig ook de middelste ophangrok en trek deze eraf.

Stap 4

Spoel de spoel terug. Als u de parameters van de luidsprekerspoel kent (draaddiameter, aantal lagen, aantal windingen in elke laag), verwijdert u gewoon de overblijfselen van de oude wikkeling. Als deze informatie niet bekend is, spoelt u elke laag van de wikkeling voorzichtig terug en telt u de windingen. Kies vervolgens een stuk opgerolde draad waarvan de isolatie niet beschadigd is, meet de diameter van de draad met een micrometer en selecteer indien mogelijk de draad met de dichtstbijzijnde diameter.

Stap 5

Monteer de luidspreker in omgekeerde volgorde en lijm alles grondig vast. Installeer eerst de diffuser, dan de centrale hangerrok en als laatste de stofkap. Test de speaker na montage eerst op laag, dan op maximaal vermogen. Als er geen externe ruis is tijdens het testen, kunt u de luidspreker gerust op het luidsprekersysteem monteren.

Aanbevolen: