Hoe Kies Je De Juiste Telefoon Voor Jezelf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Telefoon Voor Jezelf?
Hoe Kies Je De Juiste Telefoon Voor Jezelf?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Telefoon Voor Jezelf?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Telefoon Voor Jezelf?
Video: Onrust aan de oostgrens, gezien door een Russische bril | NOS op 3 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is de mobiele telefoon voor bijna iedereen een onmisbaar apparaat geworden. Er is een enorme verscheidenheid aan verschillende modellen mobiele telefoons op de moderne markt, van elementaire apparaten (bijvoorbeeld voor je oma) tot modellen met oneindig veel mogelijkheden. De keuze voor een mobiele telefoon moet met maximale aandacht worden benaderd, omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om vaak van mobiele telefoon te wisselen. Om de juiste aankoop te doen, moet u dus de volgende kenmerken kennen.

Hoe kies je de juiste telefoon voor jezelf?
Hoe kies je de juiste telefoon voor jezelf?

instructies:

Stap 1

Vormfactor.

Op dit moment zijn de meest populaire ontwerpen van mobiele telefoons als volgt: standaard candybar, clamshell en slider • De candybar is het meest voorkomende type telefoons, het heeft één scherm en een toetsenbord. Als u een dergelijk model kiest, moet u de minimale grootte van de telefoon niet najagen, omdat u de telefoon constant tegen uw oor moet houden om de gesprekspartner te horen, of aan uw mond om hem te beantwoorden. Ook hebben dergelijke mobiele apparaten geen schermbeveiliging, dus het is aan te raden om de telefoon in een hoesje te dragen.

• Alle candybar-problemen worden opgelost in clamshell-telefoons. In dergelijke modellen zijn de microfoon en luidspreker op een optimale afstand geplaatst, zodat u niet hoeft te worden verscheurd tussen de wens om de gesprekspartner te horen of te beantwoorden. Kies voor maximaal gemak voor een "clamshell", die een extern scherm heeft waarop u het nummer van de beller kunt zien. Het enige nadeel van dergelijke modellen is dat het ontwerp van de telefoon alleen is ontworpen voor een bepaald aantal openingen en sluitingen.

• Een slider is een apparaat waarbij het scherm en toetsenbord op verschillende onderdelen zijn geplaatst. Alleen het toetsenbord is beschermd in de slider, dus deze telefoons moeten ook in een hoesje worden opgeborgen.

Stap 2

Weergave.

De kwaliteit van het beeld dat u op een telefoonscherm ziet, hangt af van verschillende kenmerken: het type, de grootte en de resolutie van het beeldscherm. De belangrijkste soorten telefoonschermen zijn UFB-, STN-, TFT- en OLED-schermen. De eerste twee worden gebruikt op goedkope modellen, terwijl OLED- en TFT-schermen te vinden zijn op telefoons uit het hogere middensegment. De schermgrootte moet worden gekozen op basis van uw behoeften. Ga je vaak video's of foto's kijken, dan is het de moeite waard om een telefoon met een groot scherm te kopen.

Stap 3

Batterijtype en capaciteit.

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een telefoon is de duur van de werking, deze hangt af van het type en de capaciteit van de batterij. Er worden nu twee soorten batterijen in mobiele telefoons gebruikt: lithium-ion en lithium-polymeer. Telefoons die zijn uitgerust met lithium-ionbatterijen hoeven pas te worden opgeladen als ze volledig zijn ontladen. Maar lithium-polymeerbatterijen zijn energie-intensief en gaan lang mee.

Standaard worden voor mobiele telefoons met de gebruikelijke set functies batterijen met een capaciteit van 600-800 mAh gebruikt en voor communicators - 1000-1500 mAh.

Stap 4

Geheugen.

Als je een telefoon met geavanceerde multimediafuncties nodig hebt, kies dan een model met de mogelijkheid om externe geheugenkaarten aan te sluiten. Anders zou je kunnen worden geconfronteerd met het feit dat je, met een uitstekende mp3-speler, niet eens een dozijn verschillende nummers kunt opslaan.

Aanbevolen: