Een Tv Demagnetiserenmag

Inhoudsopgave:

Een Tv Demagnetiserenmag
Een Tv Demagnetiserenmag

Video: Een Tv Demagnetiserenmag

Video: Een Tv Demagnetiserenmag
Video: Müben mini: немецкий минимализм! 2024, Mei
Anonim

Bijna elke inwoner van deze planeet heeft wel een favoriete show, tv-serie of film. Hoe graag we het ook willen, de tv-kijker faalt soms. Het komt vaak voor dat tv's met een kathodestraalbuis (CRT) kleuren in het beeld beginnen te veranderen: uw tv heeft mogelijk groene of rode strepen langs de randen van het beeld op het scherm. Het demagnetiseren van het tv-scherm zal helpen om van zo'n onaangenaam fenomeen af te komen.

Een tv demagnetiserenmag
Een tv demagnetiserenmag

Het is nodig

Een speciaal apparaat (choke) voor het demagnetiseren van beeldbuizen

instructies:

Stap 1

In de regel is het mogelijk om de storing van de monitor te bepalen, namelijk om elke dag het verschijnen van groene strepen te detecteren. Er kunnen twee redenen zijn:

- de magnetisatie van het tv-scherm (kinescoop);

- verschuiving van het beeldbuismasker.

Stap 2

De magnetisatie van het tv-scherm vindt plaats vanwege het feit dat er elektrische apparaten in de buurt van de tv kunnen zijn, die hun eigen magnetische kracht hebben. De tegenwerking van deze krachten veroorzaakt magnetisatie. Als je in een winkel voor huishoudelijke apparaten op sommige elektrische apparaten let, dan wordt het item afgeschermde beveiliging (beschermingsmethode) aangegeven in de handleiding of het prijskaartje. Voor veel modellen audioapparaten is deze optie vereist. Audioluidsprekers voor een computer veroorzaken bijvoorbeeld, zonder de luidsprekers af te schermen, snel prestatieverlies van een monitor in de buurt. De verschuiving van het beeldbuismasker kan niet worden onderhouden, daarom wordt deze geschat op de prijs van een nieuwe monitor (beeldbuis).

Stap 3

Er zijn 2 manieren om de magnetisatie van uw tv te herstellen: +

- wanneer een lage magnetisatie in de tv optreedt, wordt bescherming geboden tegen een dergelijke factor die het beeld op het scherm beïnvloedt (demagnetisatielus). Het is voldoende om de tv uit te schakelen en deze enkele tot enkele uren in stand-by (rust) te laten staan (afhankelijk van het tv-model).

- als de "demagnetisatielus" is mislukt, moet u een speciale choke kopen, of beter nog, lenen, die de CRT van uw tv demagnetiseert. Bij het demagnetiseren met dit apparaat moet de exacte volgorde van handelingen worden gevolgd, die wordt beschreven in de gebruiksaanwijzing. Het principe van de CC-gasbediening kan u ook worden voorgesteld door een vriend van wie u dit apparaat misschien zult nemen.

Aanbevolen: