Een Geheugenkaart Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Kiezen
Een Geheugenkaart Kiezen

Video: Een Geheugenkaart Kiezen

Video: Een Geheugenkaart Kiezen
Video: Zo koop je wél in één keer het goede SD-kaartje 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig heeft bijna elk mobiel apparaat, of het nu een mobiele telefoon, laptop, camera of mp3-speler is, de mogelijkheid om zijn geheugen uit te breiden met speciale geheugenkaarten. Dit is een speciaal verwijderbaar apparaat dat is ontworpen om informatie op te slaan. Het kost geen energie om gegevens op te slaan en is herschrijfbaar. De informatie die u op de geheugenkaart heeft vastgelegd, kan lange tijd worden bewaard (van 20 tot 100 jaar) en is bestand tegen zware mechanische belasting. Het grote voordeel van flashgeheugen is dat het zeer compact is (de gebruikelijke afmeting is 10-40 mm lang en 3 mm dik).

Een geheugenkaart kiezen
Een geheugenkaart kiezen

instructies:

Stap 1

Om de juiste geheugenkaart te kiezen, moet u de belangrijkste kenmerken ervan kennen.

Stap 2

Geheugenkaart capaciteit. Hoe groter het formaat, hoe meer bestanden er op de geheugenkaart passen. Een flashkaart van 256 Mb kan bijvoorbeeld 100 foto's van hoge kwaliteit bevatten, of ongeveer 30 minuten video of 3-4 uur muziek. Een deel van de kaart wordt ingenomen door service-informatie die bedoeld is om gegevens over bestanden op te slaan en om het apparaat te beschermen tegen storingen. Daarom verschilt het werkelijke volume met ongeveer 10% van het theoretische volume, dat op de verpakking staat.

Stap 3

Snelheid. Hoe sneller de geheugenkaart, hoe minder tijd het kost om gegevens te schrijven. Voor een camera verhoogt deze indicator het aantal opnamen gedurende een bepaalde periode.

Stap 4

Betrouwbaarheid. De meest betrouwbare en veilige kaarten zijn xD- en Compact Flash-kaarten. Momenteel zijn flash-kaarten ontworpen voor meerdere herschrijfcycli, wat zorgt voor gegevensopslag voor een periode van minimaal 5 jaar.

Bescherming. Sommige kaarten hebben de mogelijkheid om gegevens te beschermen tegen illegaal gebruik.

Aanbevolen: