De Afstandsbediening Van De Tv Demonteren

Inhoudsopgave:

De Afstandsbediening Van De Tv Demonteren
De Afstandsbediening Van De Tv Demonteren

Video: De Afstandsbediening Van De Tv Demonteren

Video: De Afstandsbediening Van De Tv Demonteren
Video: REPAIRING A SAMSUNG TV REMOTE CONTROL(complementary)Cómo reparar el control remoto de Samsung 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd raken eventuele afstandsbedieningen verstopt en om bijvoorbeeld van kanaal te veranderen of de tv uit te schakelen, moet u de bijbehorende knoppen lang en krachtig indrukken. Zo'n blokkering van de console is een volkomen natuurlijk fenomeen. Vuil dat zich geleidelijk ophoopt op de hoofdmicroschakeling, blokkeert de actie van de ingedrukte knoppen. In een dergelijke situatie kunt u een nieuwe afstandsbediening kopen of, nadat u een apparaat hebt gedemonteerd dat in de loop der jaren is getest, het weer aan het werk zetten.

Vuil dat zich geleidelijk ophoopt op de hoofdchip blokkeert de actie van de ingedrukte knoppen
Vuil dat zich geleidelijk ophoopt op de hoofdchip blokkeert de actie van de ingedrukte knoppen

Het is nodig

kleine schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Om de afstandsbediening van de tv te demonteren, verwijdert u de batterijen. Soms bevat het batterijcompartiment bevestigingsschroeven die de boven- en onderkant van de afstandsbediening bij elkaar houden. Als er dergelijke schroeven in uw model van de afstandsbediening zitten, gebruik dan een geschikte schroevendraaier om ze los te draaien. Als er geen schroeven zijn, wordt de behuizing van de afstandsbediening vastgehouden door vergrendelingen aan de boven- of onderkant ervan.

Stap 2

Steek een schroevendraaier in de verbinding tussen de lichaamsdelen. Wrik de boven- of onderkant ervan los en demonteer de afstandsbediening met kracht. U zult zien dat het uit drie hoofdonderdelen bestaat: • Romp;

• Microschakeling met afstandsbediening;

• Rubberen pakking met bedieningsknoppen

Stap 3

Kijk naar de microschakeling. Een van de belangrijkste redenen voor storingen van tv-afstandsbedieningen is dat frequent gebruik geleidend stof op knoppen of een microschakeling wist. Als het stof onder de vuillaag blijft zitten, kan de afstandsbediening weer op zijn werkvermogen worden hersteld.

Stap 4

Veeg de microschakeling af met een reinigingsoplossing. Verwijder vuil op de afstandsbediening van de tv en op de pakking met knoppen. Als de vervuiling te sterk is, wat gebeurt door langdurig gebruik van de afstandsbediening in een plastic zak, spoel dan alle onderdelen grondig af met water, behalve natuurlijk de microschakeling. Het belangrijkste is dat u de afstandsbediening goed laat drogen voordat u ze monteert, zodat er geen versnelde oxidatieprocessen in het geassembleerde apparaat worden veroorzaakt.

Aanbevolen: