Hoe Een Cassette Te Herschrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cassette Te Herschrijven?
Hoe Een Cassette Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Cassette Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Cassette Te Herschrijven?
Video: Zo vervang je een cassette 2024, April
Anonim

Als u oude audio-opnamen in voorraad heeft die zijn opgenomen voordat cd's op audiocassettes verschenen, dan kunnen deze op moderne opslagmedia worden opgenomen. Elke schijf kan bijvoorbeeld zo'n medium zijn.

Hoe een cassette te herschrijven?
Hoe een cassette te herschrijven?

Noodzakelijk

Computer of laptop, radio of stereo-installatie, aansluitkabel en adapter

instructies:

Stap 1

Elk type audioapparaat heeft verschillende aansluitingen - sommige zijn uitgerust met een 3, 5-uitgang, sommige - alleen met tulpen. Het punt is dat je aan de ene kant van de kabel "jack 3, 5" (computeringang) moet hebben en aan de andere kant tulpen (RCA), of ook "jack 3, 5". Er is software nodig om informatie van tape te schrijven. Gebruik Audition 3. Het is aan te raden om de Engelse versie van dit programma te gebruiken. De interface is intuïtief, dus het zou geen enkel probleem moeten zijn om dit programma te leren kennen.

Stap 2

Start Adobe Audition in de editormodus. Klik op het menu Bestand - Nieuw.

Stap 3

Selecteer 48000 Hz frequentie, stereomodus en 16 bit audio.

Stap 4

Klik op het menu Opties - Windows Recording Mixer. Vink in dit venster het vakje aan naast het item "Luid. lijn. in ". Sluit de aansluitkabel aan op de computer en de cassetterecorder.

Stap 5

Speel het bandgeluid af. Stel in het programma de signaalniveauwaarde in op 2/3 van de totale schaal. Probeer het maximale opnameniveau zo in te stellen dat de indicator niet van de schaal af gaat, dit zal op deze momenten tot slecht geluid leiden. Geluidsaanpassing is beëindigd.

Stap 6

Spoel de cassette terug naar het begin. Druk op de toetscombinatie Ctrl + Space in het programmavenster om opname in te schakelen. Start het afspelen. Druk aan het einde van de opname op "Space"

Stap 7

Om het bestand op te slaan, klikt u op Bestand - Opslaan als - selecteer de opslaglocatie - klik op "OK".

Stap 8

Daarna kunt u het resulterende bestand bewerken. Meestal kan deze verwerking enkele minuten tot een paar uur duren, afhankelijk van de taak die voorhanden is. Als u alleen geïnteresseerd bent in het kopiëren van de inhoud van een band naar schijf, moet u de bemonsteringsfrequentie van uw bestand opnieuw doen.

Stap 9

Druk op de F11-knop - in het venster Sample Rate dat verschijnt, selecteer de 44100-snelheid - klik op "OK". Bewaar het bestand.

Stap 10

Druk op "0" (nul) om naar de schijf te schrijven. Sleep uw opname van het werkvenster naar het opnamevenster. Klik op de knop Cd schrijven. Wanneer u klaar bent met opnemen, klikt u op "OK".

Aanbevolen: