Hoe De Hoofdtelefoonstekker Te Verwisselen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoofdtelefoonstekker Te Verwisselen?
Hoe De Hoofdtelefoonstekker Te Verwisselen?

Video: Hoe De Hoofdtelefoonstekker Te Verwisselen?

Video: Hoe De Hoofdtelefoonstekker Te Verwisselen?
Video: How to Fix Headphones - A Detailed Guide 2024, April
Anonim

"Eeuwige" koptelefoons bestaan helaas niet. Zelfs als ze erg duur zijn, zal er vroeg of laat een breuk in hun kabel verschijnen. Vooral vaak komt het naast de stekker voor. Door zo'n storing is het vervangen van de gehele koptelefoon net zo onpraktisch als het vervangen van een mobiele telefoon door slijtage van de batterij.

Hoe de hoofdtelefoonstekker te verwisselen?
Hoe de hoofdtelefoonstekker te verwisselen?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de breuk precies in de stekker zit. Als het zich zelfs maar een paar centimeter ervan bevindt, is het handiger om de breuk in het snoer te elimineren dan om de stekker te vervangen. Beweeg de kabel lichtjes op verschillende plaatsen om de breuk te lokaliseren.

Stap 2

Koppel de hoofdtelefoon los van het apparaat voordat u de reparatie uitvoert.

Stap 3

Koop een nieuwe hoofdtelefoonstekker. Het moet van dezelfde standaard zijn als het defecte exemplaar (stereo, Jack). Mono werkt niet. De nieuwe stekker heeft, in tegenstelling tot de oude, een opvouwbaar ontwerp. Houd er rekening mee dat de nieuwe plug ook dezelfde diameter moet hebben als de oude (6, 3 of 3,5 mm).

Stap 4

Een alternatief voor het kopen van een nieuwe stekker is om een bijpassend onderdeel van een andere koptelefoon te gebruiken. Zoek tussen de defecte koptelefoons die je hebt, die waarbij de breuk niet in de stekker zit, maar op een andere plaats. Knip er samen met de stekker een kort (ongeveer vier centimeter lang) stuk kabel uit.

Stap 5

Als u een nieuwe stekker installeert, knipt u de oude af en verwijdert u de dop van de nieuwe. Leid de kabel erdoorheen en ook door een klein stukje leiding. Soldeer zowel doorzichtige als gele draden aan de paal. Soldeer de blauwe of groene draad aan een van de kleine contacten, de rode of oranje draad aan de andere, en plaats er ook stukjes buis van een nog kleiner formaat op. Trek deze stukjes slang vervolgens over de soldeerpunten. Verplaats een groot stuk van de buis dichter naar de standaard en klem de kabel er vervolgens doorheen met de lipjes eraan. Overdrijf het niet. Schroef de dop weer op de plug.

Stap 6

Als u een stekker van een andere hoofdtelefoon gebruikt, verbindt u alle gele of kleurloze draden van beide snoeren met elkaar. Sluit de blauwe (groene) draad afzonderlijk aan op dezelfde draad op de andere kabel. Doe hetzelfde met rode (oranje) draden. Isoleer verbindingen veilig, ook van elkaar.

Stap 7

Sluit een hoofdtelefoon aan op het apparaat en controleer.

Aanbevolen: