Hoe Kies Je Een Tandenborstel Voor Gevoelig Tandvlees?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Tandenborstel Voor Gevoelig Tandvlees?
Hoe Kies Je Een Tandenborstel Voor Gevoelig Tandvlees?

Video: Hoe Kies Je Een Tandenborstel Voor Gevoelig Tandvlees?

Video: Hoe Kies Je Een Tandenborstel Voor Gevoelig Tandvlees?
Video: Best Electric Toothbrush For Sensitive Teeth & Receding Gums - USA 2024, Mei
Anonim

Verdwalen is net zo eenvoudig als peren pellen! Maar een product kiezen op basis van uiterlijk is een slecht idee, omdat je je moet concentreren op de conditie van je tanden en tandvlees. Als er bloedingen en pijn optreden bij het tandenpoetsen, moet u op zoek gaan naar borstels met zachte haren.

Hoe kies je een tandenborstel voor gevoelig tandvlees?
Hoe kies je een tandenborstel voor gevoelig tandvlees?

Mee eens, tandenborstels in EVA en in andere grote winkels verbazen met een verscheidenheid aan vormen en kleuren. En hier zijn er veel belangrijke nuances waarmee rekening moet worden gehouden.

Fijne borstelharen

De stijfheid van de borstelharen is de belangrijkste parameter bij het kiezen van een borstel. Voor gevoelig tandvlees zijn zachte en extra zachte stevigheidsniveaus geschikt. De eerste optie moet worden genomen in geval van diabetes mellitus, zwangerschap of verhoogde bloeding, de tweede wordt alleen door een tandarts voorgeschreven voor parodontitis of problemen met tandglazuur.

De borstel moet gemaakt zijn van synthetisch nylon. Het is wetenschappelijk bewezen dat natuurlijke materialen vocht opnemen en een gunstige omgeving creëren voor de groei van bacteriën. De vorm van de borstelharen is ook belangrijk: het is beter om de voorkeur te geven aan de dunste villi met bewerkte afgeronde punten. Deze optie minimaliseert trauma aan de mondholte en voorkomt irritatie.

Kies voor een grondige reiniging van je tanden een borstel met verschillende haarlengtes. In dergelijke modellen reinigen lange vezels de ruimtes tussen de tanden, terwijl korte vezels voedselresten verwijderen en het oppervlak polijsten. De plukjes onder verschillende hoeken verhogen ook de efficiëntie van de borstel. Het voordeel zijn de rubberen borstelharen rond de randen van het hoofd, die het tandvlees masseren en beschermen tegen beschadiging.

Handige opzetborstel en body

Let allereerst op de grootte van het werkende deel van de borstel. De beste optie vangt tegelijkertijd 2-2,5 tanden, dat wil zeggen, het heeft een lengte van 3 cm en een breedte van 1 cm Neem de borstel, waarvan de kop een afgeronde vorm heeft en de mondholte niet zal beschadigen.

Gevoelig tandvlees vereist dagelijkse massage. Dit helpt siliconen inzetstukken met een reliëfoppervlak rond de omtrek van het hoofd. Een extra bonus is de geribbelde coating op de achterkant van de borstel, die helpt om veel bacteriën van het oppervlak van je tong te verwijderen.

De aanwezigheid van een veerkrachtig effect in het borstellichaam is verplicht, dat wil zeggen een flexibele verbinding tussen de kop en het hoofdonderdeel. Dit helpt de druk te reguleren en schade aan uw glazuur of tandvlees te voorkomen. Om het poetsproces te regelen, kies je borstels met een rubberen handvat dat niet uit je hand glijdt.

Afbeelding
Afbeelding

Verzorgingstips voor gevoelig tandvlees

  • Borstels met zachte haren zijn minder effectief in het verwijderen van tandplak, dus er moet meer tijd en moeite worden besteed aan een perfecte reiniging. Wees vooral voorzichtig met het reinigen van de buitenste tanden, omdat vuil vaak een infectie op het tandvlees veroorzaakt.
  • Vervang de borstel vaker dan elke 3 maanden, omdat delicate vezels snel verslijten. Zodra de borstelharen zijn gaan pluizen en hun oorspronkelijke vorm hebben verloren, moet je naar de winkel gaan voor een nieuwe borstel.

  • Koop alleen gebitsreinigingsproducten bij apotheken of vertrouwde winkelketens. U kunt dus vertrouwen op de originaliteit van het product en de hoge kwaliteit ervan.
  • Gebruik een delicate tandpasta die gunstig is voor de gezondheid van het tandvlees. Varianten met calcium, aminofluoriden en kruidenoliën helpen het glazuur ongevoelig te maken en te versterken.
  • Een lichte massage van het tandvlees voor het slapengaan en regelmatig spoelen met kruideninfusies zal veel problemen oplossen.

Het is het reinigen van uw tanden, en niet de procedures in de tandartspraktijk, die de sleutel zijn tot gezonde tanden en tandvlees. Besef het belang van dit ritueel van 2 minuten en kies er alleen het allerbeste gereedschap voor.

Aanbevolen: