Hoe Te Controleren Of Het Saldo Correct Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of Het Saldo Correct Is?
Hoe Te Controleren Of Het Saldo Correct Is?

Video: Hoe Te Controleren Of Het Saldo Correct Is?

Video: Hoe Te Controleren Of Het Saldo Correct Is?
Video: Понимание нераспределенной прибыли в QuickBooks 2024, April
Anonim

Vrijwel iedere accountant maakt zich zorgen over de juistheid van het invullen van de balans van de activiteiten van de organisatie. Iedereen weet dat er bepaalde afhankelijkheden zijn in de boekhoudkundige documentatie, waardoor je de juistheid van de berekeningen kunt controleren.

Hoe te controleren of het saldo correct is?
Hoe te controleren of het saldo correct is?

instructies:

Stap 1

Op internet kunt u verschillende bronnen met de benodigde informatie vinden: bijvoorbeeld op het adres https://mvf.klerk.ru/f1otchet/vzaimouv.htm is er een tabel die alle afhankelijkheden van de gegevens die worden ingevuld samenvat. De indicatoren van de balans hebben afhankelijkheden met de indicatoren van het "Statement mutaties eigen vermogen". Zo moet regel 430, kolom 3 van de balans convergeren met de regel van het rapport "Saldo per 1 januari van het verslagjaar", kolom 5; evenals regel 470, kolom 4 van de balans - met de regel "Saldo per 31 december van het verslagjaar" van het verslag, kolom 6.

Stap 2

Saldoindicatoren hebben ook afhankelijkheden met de gegevens van het "Kasstroomoverzicht". Regel 260, kolom 3 van de balans komt overeen met de regel van het rapport "Kassaldo aan het begin van het verslagjaar", kolom 3; alsmede regel 260, kolom 4 van de balans - regel "Kassaldo ultimo verslagjaar", kolom 3.

Stap 3

De cijfers kunnen ook worden vergeleken met de gegevens uit de Bijlage bij de Balans. Regel 110, kolom 4 van de balans moet overeenkomen met het totale bedrag van de initiële kostprijs van alle soorten immateriële activa in kolom 6 minus het totale bedrag aan toe te rekenen afschrijvingen in kolom 4 (sectie "Immateriële activa").

Stap 4

Het cijfer dat wordt verkregen door af te trekken: regel 216 (kolom 3) minus regel 216 (kolom 4) van de balans moet samenvallen met de regel "Wijziging in saldi (toename (+), afname (-)) van uitgestelde kosten" van de rubriek “Uitgaven voor gewone werkzaamheden” (kolom 3).

Stap 5

U kunt de volledige lijst met afhankelijkheden bekijken op het bovenstaande adres. Er zijn ook andere afhankelijkheden tussen de documenten "Stadsmutatie eigen vermogen" en "Bijlage" bij de "Balans". Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de juistheid van het invullen van het saldo in het softwarepakket van het 1C-bedrijf te controleren, het belangrijkste is om een bepaald algoritme te volgen.

Aanbevolen: