Hoe Een Terminal Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Terminal Te Installeren
Hoe Een Terminal Te Installeren
Anonim

In het verleden werden tekstterminals veel gebruikt om de interactie tussen mens en computer te vergemakkelijken. Als je zo'n apparaat nog hebt, kun je het aansluiten op een moderne personal computer.

Hoe een terminal te installeren
Hoe een terminal te installeren

instructies:

Stap 1

Installeer het Linux-besturingssysteem op uw computer. Het gebruik van terminals in combinatie met machines met andere besturingssystemen is erg moeilijk.

Stap 2

Zorg ervoor dat de terminal is ontworpen voor RS-232C-verbinding. Als het een niet-standaardversie van deze interface gebruikt, sluit het dan aan op de computer via een niveauconverter van het juiste type. Als de terminal bijvoorbeeld een 5V COM-poort heeft, gebruik dan een MAX232-converter. Als je computer helemaal geen COM-poorten heeft, gebruik dan een USB-COM-adapter, ook een zelfgemaakte, op de FT232-microschakeling.

Stap 3

Log in als rootgebruiker. Zoek in het /etc/inittab-bestand naar de regel die begint met tty2. Plaats er een kopie van onder, waarin vervang tty2 door ttyS0, als de terminal is aangesloten op de eerste COM-poort, ttyS1, als op de tweede, of / dev / usb / ttyUSB0 (soms is het nodig om het te vervangen door / dev / ttyACM0), indien naar de converter USB-COM. Stel deze regel in op de baudrate waarvoor de terminal is ontworpen. Bewaar het bestand.

Als er geen / dev / ttyACM0-apparaat is, maak het dan aan met de opdracht:

mknod / dev / ttyACM0 c 166 0

Stap 4

Schakel de terminal in. Start je computer opnieuw op. Als u het wilt doen zonder het opnieuw op te starten, voert u de opdracht in:

init q

Stap 5

Als het aanmeldings- en wachtwoordinvoerformulier niet op de terminal verschijnt, drukt u op de enter-toets erop. Als het nog steeds niet verschijnt, controleer dan wat je precies verkeerd hebt gedaan. Probeer meer gedetailleerde aanpassingen uit te voeren met behulp van het document dat aan het einde van het artikel is gekoppeld. Maar controleer eerst of de fysieke verbinding correct is.

Stap 6

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en start vervolgens een willekeurige consoletoepassing. Bijvoorbeeld de Lynx-browser. In het laatste geval kunt u het gebruiken om een site te bezoeken waar alleen Latijn wordt gebruikt.

Stap 7

Als je maar één computer hebt en mensen thuis willen internetten, geef ze dan een stoel bij de monitor en ga zelf aan de terminal zitten. Je kunt in ieder geval Engelstalige sites voor hem bezoeken. U vergeet snel conflicten over het delen van een computer tussen gezinsleden.

Aanbevolen: