Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?
Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-monitor Te Kiezen?
Video: The Monitor Buying Guide - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Anonim

De juiste keuze van lcd-monitor stelt u in staat om het meest comfortabele werk met uw personal computer te bereiken. De keuze voor een bepaald model moet direct afhangen van het doel waarvoor het display het vaakst zal worden gebruikt.

Hoe een lcd-monitor te kiezen?
Hoe een lcd-monitor te kiezen?

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een LCD-monitor door de grootte van de matrix te bepalen. Ontdek hoe ver uw ogen van het scherm verwijderd zijn terwijl u aan het werk bent. De optimale afstand moet 2 diagonalen zijn. Die. als u op een meter afstand van de monitor zit, moet de diagonaal ongeveer gelijk zijn aan 20 inch. Overweeg de mogelijkheid om het display in een specifieke ruimte te installeren. Niet alle computerbureaus zijn geschikt voor een scherm met een diagonaal van meer dan 24 inch.

Stap 2

Bepaal het doel van uw monitoraankoop. Als je van plan bent om met foto's of videobestanden te werken, overweeg dan de aanschaf van een IPS-matrixscherm. Deze technologie heeft een betere kleurweergave dan standaard LCD-panelen. Daarnaast zijn de voordelen van IPS-schermen zeer hoge kijkhoeken. Dit is het geval in situaties waarin de monitor wordt gebruikt om films te kijken en de kijker zich niet altijd direct voor het scherm bevindt.

Stap 3

Budget IPS monitoren zijn niet geschikt om te gamen. Hun probleem ligt in de relatief lange responstijd (ongeveer 25 ms). Dit betekent dat het beeld op een IPS-matrix monitor langer duurt dan op een conventioneel LCD-scherm. Deze functie is een belangrijk nadeel in games waar een snelle reactietijd op wat er gebeurt belangrijk is.

Stap 4

Lees de specificaties van de monitor die u koopt zorgvuldig door. Let vooral op contrast en kleurdiepte. Helderheid is de sleutel wanneer het scherm wordt gebruikt in goed verlichte kamers. Meestal geven gebruikers de voorkeur aan glanzende monitoren. Als er felle lichtbronnen rondom het scherm zijn, kies dan voor een mat scherm. Dit voorkomt verblinding en beeldvervorming.

Stap 5

Ga niet achter schermen met een hoge resolutie aan, tenzij je ze professioneel nodig hebt. Veel laptops zijn uitgerust met HD-resolutieschermen (1366x768). Dit is voldoende voor comfortabel werken. Daarnaast zullen velen simpelweg het verschil tussen de resoluties 1600x900 en 1920x1080 p niet merken.

Stap 6

Voor kantoorwerk is het soms handiger om monitoren met een verticale opstelling te gebruiken. Met deze functie kunt u de hoeveelheid informatie die op het scherm wordt weergegeven vergroten wanneer u met documenten werkt of op internet surft. Er zijn nogal wat modellen met een draaibaar display, waarmee je snel de positie van het scherm naar behoefte kunt veranderen.

Stap 7

Sommige LCD-monitoren hebben gaten voor montage op een beugel. Met deze oplossing kunt u vrije ruimte op uw computerbureau besparen. Bovendien kunt u door het gebruik van een multi-elleboogbeugel snel de afstand tussen uw ogen en het scherm wijzigen.

Aanbevolen: