Een Apparaat Kiezen Om Te Lezen: LCD Of E-Ink

Inhoudsopgave:

Een Apparaat Kiezen Om Te Lezen: LCD Of E-Ink
Een Apparaat Kiezen Om Te Lezen: LCD Of E-Ink

Video: Een Apparaat Kiezen Om Te Lezen: LCD Of E-Ink

Video: Een Apparaat Kiezen Om Te Lezen: LCD Of E-Ink
Video: Как работают электронные чернила: технология, лежащая в основе дисплеев для электронной бумаги | Pocketnow 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee hoofdtypen schermen. Dit zijn LCD, beter bekend als vloeibaar kristal, en E-Ink - gebaseerd op vloeibare inkttechnologie. Letterlijk 2-3 jaar geleden lag de keuze voor een apparaat om te lezen voor de hand - E-Ink. Dergelijke apparaten gaan langer mee op batterijduur en zijn volgens talrijke beoordelingen van hun eigenaren en experts veiliger voor de ogen. Maar vandaag is er veel veranderd. Dus wat moeten we kiezen?

Een apparaat kiezen om te lezen: LCD of E-Ink
Een apparaat kiezen om te lezen: LCD of E-Ink

instructies:

Stap 1

E-Ink-schermen hebben nog steeds meer contrast. Om deze reden hebben ze bij fel licht zoals de zon een enorm voordeel ten opzichte van LCD-schermen.

Het lijkt er echter op dat de schade aan het gezichtsvermogen door LCD-apparaten enigszins wordt overschat. Vermoeidheid van de ogen trad vaak niet op door "passerend licht", zoals sommige experts beweerden, maar door naar wazige letters te kijken op schermen van niet erg hoge kwaliteit.

De belangrijkste oogexperts - oogartsen, zowel de onze als de westerse, zijn het erover eens dat er voor het oog geen verschil is: doorgelaten licht (zoals in LCD) of gereflecteerd (in E-Ink).

Dus vandaag is er vanuit dit oogpunt niet zo'n catastrofaal verschil in schermen, maar laat u bij het kopen leiden door matrices met een hoge resolutie - ze zijn in de regel moderner en van hoge kwaliteit.

Beeld
Beeld

Stap 2

Vanuit softwareoogpunt hebben LCD en E-Ink tegenwoordig volledige pariteit. Bekende leesprogramma's zoals CoolReader bestaan op alle mobiele platforms. En op gespecialiseerde apparaten om op E-Ink te lezen, wordt het Android-besturingssysteem steeds vaker geïnstalleerd, waardoor het mogelijk is om meer dan 20 verschillende programma's te gebruiken voor comfortabel lezen.

Beeld
Beeld

Stap 3

Maar qua energieverbruik is E-Ink nog steeds op zijn best. Maar hier sloegen de fabrikanten van LCD-smartphones een andere weg in. Ze zijn net begonnen met het installeren van twee schermen in hun apparaat - een voor het werken met applicaties die goede graphics of video vereisen, en de tweede, E-Ink om te lezen.

Aanbevolen: