Hoe Een Lcd-tv Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lcd-tv Te Kiezen?
Hoe Een Lcd-tv Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-tv Te Kiezen?

Video: Hoe Een Lcd-tv Te Kiezen?
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Anonim

De tv is al lang een vertrouwd item in huis. Liquid crystal (of LCD) tv's worden steeds populairder op de markt voor tv-ontvangers. Met de verscheidenheid aan merken en modellen tv's die in winkels verkrijgbaar zijn, moet het kiezen van een nieuwe tv serieus worden genomen.

Een lcd-tv kiezen choose
Een lcd-tv kiezen choose

instructies:

Stap 1

Beoordeel een lcd-tv op zijn uiterlijk: lichaamskleur, diagonaal en schermformaat. Ga bij het kiezen van de kleur van de behuizing uit van de instelling van de plaats waar de tv zal staan. Kies voor normaal tv-kijken een tv met een diagonaal van maximaal 26 inch. Als uw doel is om films of high definition TV (HDTV) te kijken, geef dan de voorkeur aan een TV met een diagonaal van meer dan 32 inch. Om tv te kijken is het aan te raden om tv's te kopen met een traditionele 4:3 beeldverhouding, voor dvd-films is een breedbeeld 16:9 beeldverhouding vereist.

Stap 2

Let op de kijkhoek en het geluidssysteem. Hoe groter de kijkhoek, hoe comfortabeler u vanaf elke plek in de kamer naar het scherm kunt kijken. In de meest geavanceerde moderne modellen bereikt de kijkhoek een bijna uitgevouwen hoek - 168-170 °. Afhankelijk van de kijkhoek verandert ook de prijs van de tv.

Stap 3

Let op het geluidssysteem. De akoestiek moet tweerichtingsverkeer zijn (met twee luidsprekers) voor een goede geluidskwaliteit, er mogen geen vreemde geluiden of kraken van de luidsprekers/kast tijdens het geluid zijn. Als je speciale geluidssystemen nodig hebt (bijvoorbeeld systemen zonder geluidscompressie of geluid van Blu Ray-schijven), kijk dan in het tv-paspoort.

Stap 4

Kies een tv met de gewenste helderheid en het optimale niveau van contrast en kleurweergave. Om uw ogen niet te beschadigen, kiest u een tv met een helderheidswaarde in het bereik van 400-450 cd/m2. Ga je je tv voor een raam plaatsen (of bij een lichtbron), kies dan een tv met een hogere helderheid, zodat het scherm niet "blind" is, het beeld is goed waarneembaar.

Stap 5

Het niveau van contrast en kleurweergave is van invloed op de beeldkwaliteit. Een waarde van 600: 1 geeft bijvoorbeeld aan dat de donkerste gebieden op het scherm 600 keer in helderheid verschillen van de lichtste. Voor een aantrekkelijk beeld op het scherm kiest u een lcd-tv met de hoogste waarde voor deze waarde.

Stap 6

Controleer de responstijd van de matrix in de paspoortgegevens van de tv. Deze parameter bepaalt hoeveel het beeld zal vertragen bij het bekijken van dynamische scènes of snel bewegende objecten. Hoe korter deze tijd, hoe kleiner de kans dat het beeld achterblijft.

Stap 7

Controleer de verschillende connectoren en hun locaties. Als je verbinding moet maken met een tv, bijvoorbeeld een gameconsole die het scherm als monitor gebruikt, dan heb je een specifieke connector nodig.

Stap 8

Let op de lampuren. Bij nominale werking bij maximale helderheid zou deze tijd 60.000 uur moeten zijn (~ 16 jaar werking bij 10 uur per dag kijken).

Aanbevolen: