Hoe Kies Je Een Mobiele Airconditioner?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Mobiele Airconditioner?
Hoe Kies Je Een Mobiele Airconditioner?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiele Airconditioner?

Video: Hoe Kies Je Een Mobiele Airconditioner?
Video: How To Choose A Portable Air Conditioner (With Danby) 2024, Maart
Anonim

Een op de vloer gemonteerde mobiele airconditioner wordt een echte redding voor kamers waar het om de een of andere reden onmogelijk is om stationaire apparaten te installeren. De beschikbaarheid van de installatie, de mogelijkheid om niet alleen in de koelmodus, maar ook in de verwarmingsmodus te werken, trekken steeds meer de aandacht van kopers naar dit apparaat.

Hoe kies je een mobiele airconditioner?
Hoe kies je een mobiele airconditioner?

instructies:

Stap 1

Let op de kracht van het apparaat. Voor elke 10 m² moet er ongeveer 1 kW koelvermogen zijn. Als de airconditioner bedoeld is voor een kantoorruimte met veel werkapparatuur, kies dan voor een krachtiger apparaat.

Stap 2

Als je jezelf wilt bevrijden van het extra gedoe van het verzamelen van opgehoopt condensaat, koop dan een mobiele airconditioner met een ruime condensopvangbak. Hoe hoger het volume, hoe minder vaak het nodig is om de tank van vloeistof te legen. De ingebouwde verdamper elimineert de noodzaak van vervelende dagelijkse drainage.

Stap 3

Denk eerst na over de functionaliteit van het apparaat. De meeste airconditioners zijn standaard ontworpen voor het koelen en verwarmen van de ruimte. Als dit niet genoeg voor u is, geef dan de voorkeur aan apparaten voor ionisatie of luchtzuivering en zelfs eliminatie van vreemde geuren. De ingebouwde timer en het bedieningspaneel zullen het bedieningsproces aanzienlijk vergemakkelijken.

Stap 4

Check vooraf het geluidsniveau van een mobiele airco, zeker als deze bedoeld is voor een kinderkamer of slaapkamer. Het wordt aangegeven in decibel, en hoe minder deze indicator blijkt te zijn, hoe comfortabeler het bedieningsapparaat zal worden waargenomen.

Stap 5

Geef de voorkeur aan een mobiele airconditioner uitgerust met een invertermotor. Zijn aanwezigheid zal niet alleen het geluidsniveau verminderen, maar zal ook het energieverbruik met bijna een derde verminderen. Dankzij de frequentieomvormer werkt het apparaat stabieler en verandert het koelvermogen soepel. In landhuizen, waar problemen met spanningsdalingen veel vaker voorkomen, zal een dergelijke compressor echter niet lang meegaan vanwege zijn speciale gevoeligheid voor onstabiele stroomvoorziening.

Stap 6

Houd rekening met de afmetingen van de staande airco volgens het woongedeelte. Het is noodzakelijk om van tevoren de locatie te bepalen, omdat er volgens de gebruiksregels minimaal 30 cm tussen het apparaat en de muur moet zijn en de lengte van de golf meestal niet meer dan vijf meter is.

Aanbevolen: