Hoe Kies Je Een Airconditioner?

Hoe Kies Je Een Airconditioner?
Hoe Kies Je Een Airconditioner?

Video: Hoe Kies Je Een Airconditioner?

Video: Hoe Kies Je Een Airconditioner?
Video: How To Choose The Right Air Conditioner 2024, April
Anonim

We zullen elke stap doornemen en u helpen bij het kiezen van een airconditioner voor degenen die er nog geen hebben, of degenen die een ander model willen kopen voor hun appartement, zomerhuisje of kantoor. En dus over de stappen die u moet doorlopen om de functies en parameters te bepalen die u voor uzelf kiest op basis van uw behoeften.

Hoe kies je een airconditioner?
Hoe kies je een airconditioner?

Het eerste dat u moet doen om een airconditioner te kiezen, is het type bepalen. Ze zijn verdeeld in drie groepen, het hangt allemaal af van waar de airconditioner zal worden gebruikt.

RAC - Kamerluchtcondities - Huishoudelijke airconditioner

PAC - Pakketten Air Conditioning - Industriële Airconditioner

Unitaries zijn complete industriële airconditioningsystemen.

Deze groepen omvatten op hun beurt verschillende soorten airconditioners.

Huishouden:

Monoblock (raam, mobiel, vloer)

Gesplitste systemen (muurtype, "vast" muurtype)

Semi-industrieel:

Splitsystemen (kanaal, cassette, plafond, kolom, wand)

Industrieel:

  • Multizone
  • Chiller-fan-coil systemen
  • Centrale airconditioners
  • Airconditioners op het dak
  • Kabinet airconditioners
  • Precisie airconditioners

Laten we verder gaan met de functies en kenmerken:

Het allereerste en belangrijkste is het vermogen, laten we het meteen verduidelijken, dit is niet het koelvermogen, dit is het stroomverbruik. Om een airconditioner te kiezen, moet je weten dat het stroomverbruik lager is dan het koelvermogen, sommige airconditioners verbruiken minder energie dan je waterkoker. Besteed aandacht aan dergelijke indicatoren. Energie-efficiëntieverhouding (ERR) is de verhouding tussen het verbruikte vermogen en het koelvermogen, en de prestatiecoëfficiënt (COP) is de verhouding tussen het verbruikte vermogen en het verwarmingsvermogen, dat wil zeggen de thermische coëfficiënt. In huishoudelijke systemen, meestal ERR = 2,5 - 3,5, COP = 2,8 - 4,0, Bepaal nu of u luchtverwarming of alleen koeling nodig heeft, u kunt kiezen voor een airconditioner met zowel een koelfunctie als een verwarmingsfunctie.

Een belangrijk punt is het geluidsniveau van de airconditioner, meestal dit: voor de binnenunit 26 - 36 dB, voor de buitenunit 38 - 54 dB, thuis zet u natuurlijk de airconditioner met het kleinste bereik. U moet het gebied van de gekoelde ruimte kennen; het vermogen van de airconditioner wordt berekend op basis van deze indicator. We zullen niet ingaan op alle details van het ontwerp van airconditioners, laten we zeggen dat het hele systeem bestaat uit een buitenunit (buiten het raam gemonteerd) en een binnenunit (binnen geïnstalleerd).

Aanbevolen: