Hoe Kies Je Een Goede Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Laptop?
Hoe Kies Je Een Goede Laptop?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Laptop?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Laptop?
Video: 10 Tips for Buying a Laptop! (2020) | The Tech Chap 2024, Mei
Anonim

Elk jaar wordt het steeds moeilijker om door de verscheidenheid aan draagbare computers te navigeren. De markt is oververzadigd met aanbiedingen van hetzelfde type en het kan voor een onervaren gebruiker moeilijk zijn om de juiste keuze te maken bij het kopen van een laptop. Om niet voor het aas van PR-mensen te vallen en te kopen wat je echt nodig hebt, moet je de technische kenmerken begrijpen.

Hoe kies je een goede laptop?
Hoe kies je een goede laptop?

instructies:

Stap 1

Volg de gouden regel bij het kiezen van computertechnologie: ga verder met de taken die zijn ingesteld. U kunt zich niet alleen laten leiden door de kosten en de mate van merkpromotie.

Stap 2

Kies een laptopfamilie. Fabrikanten ontwikkelen modellen voor thuis en op kantoor, voor gamers en gewone gebruikers. Kies een formaat - het heeft geen zin om te veel te betalen voor een ultrabook als een bescheiden kleinformaat laptop voldoende voor je is.

Stap 3

Bekijk de technische specificaties van de modellenreeks. Prioriteren: wat is belangrijker voor u - prestaties, batterijcapaciteit, hoeveelheid RAM of misschien schermkwaliteit?

Stap 4

Houd er rekening mee dat processorkracht een belangrijk kenmerk is van elke computer. Processoren worden geselecteerd op basis van drie criteria: fabrikant, familie en kloksnelheid. De twee toonaangevende processorfabrikanten zijn Intel en AMD, die beide in drie families kunnen worden onderverdeeld: voor op kantoor, voor gamers en voor professionals.

Stap 5

Geheugen. De wet is hier aan het werk: hoe meer, hoe beter. In een fatsoenlijk model moet de hoeveelheid RAM en geheugen van de harde schijf respectievelijk minimaal 2 GB en 250 GB zijn.

Stap 6

Begrijp de soorten grafische kaarten. Ze kunnen van drie soorten zijn: geïntegreerd, discreet en hybride. De eerste zijn in de regel in budgetmodellen en zijn nogal middelmatig. Discrete kaarten komen het meest voor in gaming- en multimedialaptops en bieden een veel hogere beeldkwaliteit. Dit is vooral merkbaar bij het bekijken van HD-video en bij het spelen van de nieuwste 3D-games.

Stap 7

Ben je een muziekliefhebber of doe je aan muziek, let dan op de geluidskaart. Ze kunnen extern en intern zijn. De eerste optie zal voldoen aan de behoeften van de gemiddelde gebruiker, de tweede is bedoeld voor iedereen die hoge eisen stelt aan geluidskwaliteit.

Stap 8

Als de kwaliteit van het scherm en een adequate kleurweergave belangrijk voor je zijn, houd er dan rekening mee dat de overgrote meerderheid van de modellen op de markt niet verschillen in deze indicator. Vrijwel alle laptops zijn uitgerust met eenvoudige TN-matrices. Het maximale kleurengamma, de kijkhoek en de helderheid zijn alleen te vinden in modellen met IPS-matrices. In de regel verhoogt hun aanwezigheid de kosten van een laptop aanzienlijk.

Stap 9

Vergeet aangepaste kenmerken niet. Deze omvatten kleine maar belangrijke parameters zoals de ergonomie van het toetsenbord, het materiaal waarvan de behuizing is gemaakt, enz.

Stap 10

Ontdek de multimediamogelijkheden van het model in kwestie. Het hebben van een webcam is een enorm pluspunt, maar de luidsprekers eronder zullen zeker vervelend zijn.

Aanbevolen: