Hoe Kies Je Een Goede Printer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Printer?
Hoe Kies Je Een Goede Printer?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Printer?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Printer?
Video: How to choose the right printer to suit your needs 2024, April
Anonim

Het is niet eenvoudig om de grote verscheidenheid aan printers die in computerwinkels verkrijgbaar zijn te begrijpen. Hoe maak je geen fout en koop je een apparaat dat aan al je eisen voldoet? Laten we hiervoor eens kijken wat printers zijn en hoe ze zijn onderverdeeld.

Hoe kies je een goede printer?
Hoe kies je een goede printer?

instructies:

Stap 1

Er zijn dot-matrix-, inkjet- en laserprinters. Matrixmachines behoren al tot het verleden, omdat hun snelheid laag is en de kwaliteit te wensen overlaat. Inkjetprinters zijn de volgende generatie drukmachines. De afdruksnelheid en kwaliteit van deze printers is een orde van grootte hoger dan die van dot-matrixprinters. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het afdrukken van foto's. Lasermachines zijn de modernste van alle drie de soorten printers en natuurlijk de snelste.

Stap 2

Bij het kiezen van een model moet u eerst beslissen waarvoor u een printer nodig heeft. Als je een thuisprinter nodig hebt waarop je periodiek persoonlijke documenten print, dan is de goedkoopste inkjetprinter iets voor jou.

Stap 3

Print je veel documenten, dan kun je een laserprinter kopen met de mogelijkheid om inkt bij te vullen. U kunt alle nuances van tanken ontdekken bij verkoopadviseurs.

Stap 4

Om foto's van hoge kwaliteit af te drukken, heb je een fotoprinter nodig.

Stap 5

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de snelheid en kwaliteit van het afdrukapparaat. Natuurlijk zijn deze componenten van nieuwe technologieën veel hoger, maar zelfs tussen machines van dezelfde lijn kunnen ze opvallend van elkaar verschillen. Test daarom zorgvuldig de aangeboden printers.

Stap 6

Een belangrijk punt bij het kopen van een printer zijn de kosten en middelen van nieuwe cartridges, evenals de mogelijkheid om ze bij te vullen. Het is geen geheim dat de kosten van een cartridge soms erg hoog kunnen zijn - ongeveer een kwart van de kosten van een nieuwe printer. Het is ook de moeite waard om bij de verkoper te controleren of er een chip in de cartridge zit die de werking van de printer tijdens het tanken kan blokkeren en of deze is genaaid.

Stap 7

En tot slot, een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een afdrukapparaat is de prijs. Het wordt beïnvloed door alle bovenstaande kenmerken. En het is logisch dat hoe hoger de snelheid, hoe beter de printkwaliteit, hoe duurder het apparaat. Maar vergeet het merk niet. Immers, bijna 1/4 van de hoeveelheid van het voorgestelde product kan zijn naam zijn. Voor hetzelfde geld koop je dus een printer met betere prestaties van een minder bekende fabrikant.

Aanbevolen: