Hoe Maak Je Een Bedrading?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bedrading?
Hoe Maak Je Een Bedrading?

Video: Hoe Maak Je Een Bedrading?

Video: Hoe Maak Je Een Bedrading?
Video: Stopcontact aanleggen in huis: wat je moet doen | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Mei
Anonim

Het is bekend dat elke serieuze reparatie bij de fundering moet beginnen, namelijk met het vervangen van versleten waterleidingen. En dit moet zo efficiënt mogelijk gebeuren zodat u hier minimaal 30-40 jaar niet meer naar terug hoeft. Maar om de leidingen goed te leggen, moet u weten hoe u de bedrading moet uitvoeren.

Hoe maak je een bedrading?
Hoe maak je een bedrading?

instructies:

Stap 1

Maak minder verbindingen en bochten bij het leggen van buizen. De betrouwbaarheid van de werking van het gehele systeem zal hiervan afhangen, omdat elke draai en verbinding een potentieel lekpunt is in geval van onjuist aandocken. Bovendien zorgen ze voor extra weerstand tegen stromend water.

Stap 2

Kies buizen met de juiste diameter. De grootte is afhankelijk van de waterdruk in het systeem, de duur van de watertoevoer en het aantal beurten en verbindingen. Er zijn verschillende berekeningsformules die rekening houden met de daling van de waterdruk, afhankelijk van vele factoren, door geschikte coëfficiënten. Maar dergelijke formules worden in de praktijk zelden gebruikt. Meestal worden buizen met een diameter van 15 mm, soms 10 mm, geïnstalleerd. Op de stijgleiding worden 20 mm buizen, soms 25 mm, geplaatst. Als u veel verbindingen en bochten in uw bedrading heeft, of als u leidingen over een lange afstand moet leggen en de waterdruk laag is, voer dan de routering uit met leidingen met een grote diameter (grotere diameter - betere druk).

Stap 3

Kies koperen leidingen voor routering. Dit is de meest milieuvriendelijke en betrouwbare optie, maar ook de duurste. Maar u zult zich dit probleem nog lang niet herinneren. Kies je voor kunststof, dan heb je voor de montage een speciale soldeerbout nodig. Versterkte kunststof buizen zijn de beste uitweg. Installatie van een dergelijk systeem is uiterst eenvoudig en wordt uitgevoerd op schroefdraadverbindingen.

Stap 4

Installeer een afsluitklep op de aftakleiding van elke stijgleiding. Dit wordt gedaan voor het gemak van het reinigen van filters of het vervangen van de pakking in de mixer, om niet in de kelder af te dalen en niet de hele stijgleiding te blokkeren. Plaats ook een meter na elke afsluiter en installeer vervolgens een waterfilter.

Stap 5

Installeer een extra afsluiter bij de bedrading naar het toiletreservoir, omdat deze het vaakst wordt gerepareerd. En om niet al het water te blokkeren, kunt u eenvoudig de toegang tot de tank blokkeren.

Aanbevolen: