Hoe De Controller Voor Angry Birds Werkt

Hoe De Controller Voor Angry Birds Werkt
Hoe De Controller Voor Angry Birds Werkt

Video: Hoe De Controller Voor Angry Birds Werkt

Video: Hoe De Controller Voor Angry Birds Werkt
Video: Angry Birds Animated Ep. 5 | Red Ball 4 - Into The Caves (ORIGINAL 2019) 2024, September
Anonim

De plot van het super populaire spel Angry Birds is gebaseerd op de confrontatie tussen vogels en varkens die hun eieren hebben gestolen. De game verscheen als een mobiele applicatie voor de iPhone, maar is nu aangepast voor alle pc-besturingssystemen en is beschikbaar als een online versie. Tot nu toe is deze app meer dan een half miljard keer gedownload. En afbeeldingen van de personages van de game werden afgedrukt op T-shirts, badges en andere souvenirs.

Hoe de controller voor Angry Birds werkt
Hoe de controller voor Angry Birds werkt

Meestal wordt de besturing in het spel Angry Birds uitgevoerd met behulp van je vinger of een computermuis - het hangt allemaal af van wat je speelt. Meer recent hebben studenten van het Copenhagen Institute for Interactive Design (Denemarken) Andrew Spitz en Hideki Matsui echter een controller speciaal voor deze game gemaakt. Het was gebaseerd op het Arduino-platform - een elektronisch bord met een processor waarmee je extra componenten kunt aansluiten en bedienen. Om de joystick organisch te combineren met spelacties, hebben de makers de originele versie van de applicatie gehackt en een reeks complexe berekeningen uitgevoerd.

De controller, genaamd Super Angry Birds, bestaat uit twee apparaten. Ze zijn via een USB-poort met een computer verbonden. De eerste gadget is ontworpen om vogels tijdens de vlucht te besturen en heeft de functies van een virtuele katapult uit het spel. Het is gebaseerd op een gemotoriseerde fader van een mengpaneel. Door de spanning van de katapult met zijn hulp aan te passen, kunt u de snelheid en het traject van de worp van de aanvallende vogel instellen. Het tweede apparaat is een kleine doos die TNT simuleert - een blok voor het laten ontploffen van dynamiet. Wanneer je op een knop drukt, worden de speciale vaardigheden van de vogels geactiveerd - versnelling, verdeling in drie delen, explosie, het laten vallen van een bomei. Deze apparaten kunnen worden aangesloten op vaste computers en laptops. Er is geen versie voor tablets ontwikkeld.

De opkomst van nieuws over de joystick voor Angry Birds zorgde voor veel ophef op internet. Maar het valt nog te bezien of Rovio, de ontwikkelaar van het spel, interesse heeft getoond in de uitvinding van Deense studenten. De auteurs van de meeste recensies zijn echter van mening dat een dergelijke joystick het spelproces enorm diversifieert en dat de lancering ervan in massaproductie vroeg of laat zal gebeuren. In de tussentijd bestaat het model als een prototype en kun je het alleen krijgen door bij de makers te bestellen.

Aanbevolen: