Hoe IMEI Op Een Nokia-telefoon Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe IMEI Op Een Nokia-telefoon Te Controleren
Hoe IMEI Op Een Nokia-telefoon Te Controleren

Video: Hoe IMEI Op Een Nokia-telefoon Te Controleren

Video: Hoe IMEI Op Een Nokia-telefoon Te Controleren
Video: How to Check IMEI on NOKIA 2.1 - Serial Number / IMEI Info |HardReset.Info 2024, April
Anonim

De IMEI-code is uniek voor elke mobiele telefoon. Dankzij hem wordt de telefoon geïdentificeerd op het netwerk en kan deze worden gedetecteerd door wetshandhavingsinstanties in geval van verlies. Om de authenticiteit van uw Nokia-telefoon te bepalen, moet u het IMEI-nummer controleren.

Hoe IMEI op een Nokia-telefoon te controleren
Hoe IMEI op een Nokia-telefoon te controleren

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar de doos waarin je Nokia-telefoon is verkocht. Er moet een sticker op worden geplakt, die het serienummer van de telefoon en de IMEI-code aangeeft. Herschrijf dit 15-cijferige nummer. Opgemerkt moet worden dat de eerste 6 cijfers de modelcode van het mobiele apparaat aangeven, terwijl de eerste twee de landcode van de fabrikant aangeven. De volgende 2 cijfers verwijzen naar de code van de eindfabrikant, gevolgd door 6 cijfers van het serienummer en het laatste cijfer is een reserve-ID en is meestal nul.

Stap 2

Open de batterij van de Nokia-telefoon en wrik deze voorzichtig omhoog en uit het apparaat. Hieronder moet de basisinformatie over de mobiele telefoon staan: modelnaam, serienummer en IMEI-code. De laatste moet precies hetzelfde zijn als degene die u uit het pakket hebt gekopieerd. Deze controle moet worden uitgevoerd tijdens de aankoop van het apparaat om uzelf te beschermen tegen namaak.

Stap 3

Schakel uw Nokia mobiele telefoon in en voer * # 06 # in op het toetsenbord. Deze handeling kan worden uitgevoerd zonder een geplaatste simkaart. Als gevolg hiervan zal het scherm het IMEI-nummer van uw apparaat weergeven. Als deze afwijkt van die aangegeven onder de batterij en op de doos, betekent dit dat uw Nokia-telefoon is geflitst.

Stap 4

In dit geval kunt u het niet in servicecentra van een merk onderhouden en kan het garantiecertificaat dat door de verkoper is uitgegeven gewoon in de prullenbak worden gegooid. Als het IMEI-nummer niet van de telefoon is, kunnen er ook problemen optreden met de communicatie met de mobiele provider. Het feit is dat wanneer de simkaart wordt geactiveerd, ze deze waarde vastleggen en al verbonden zijn met het netwerk dat ermee samenhangt. Als de telefoon is geflitst, bestaat de mogelijkheid dat meerdere apparaten dit IMEI-nummer hebben, wat de normale werking van elkaar in hetzelfde netwerk zal verstoren.

Aanbevolen: